miercuri, 24 mai 2023

Superliga are o campioană meritată!


 Ediția 2022/2023 a Superligii are deja campioană: cert, aritmetic, indiscutabil meritat ! Hagi a construit cu răbdare, și a obținut ceea ce reprezintă rodul profesionalismului, al respectului față de echipă și a celui față de sine.

Nimeni nu poate contesta o realitate ce a fost la vedere, întreg campionatul. Unanimitate de opinii, din peluză și pînă la bonzii gazetari sportivi, deveniți material de inventar fix al emisiunii, specializată pe fotbal.

Se putea ca subnutritul intelectual, acest unic, irepetabil artizan, acest swarovski al antrenoratului de la distanță, înainte de dezmățul covidului, să nu facă obișnuita sa figură de nedreptățit și să nu jignească imund și suburban, din colțul său, cu căcăreze verbale?

Cică nu " Farul" ( implicit Gică Hagi) a cîștigat campionatul, ci FCSB-ul l-a pierdut ! Da, nașul său și prietenul său din copilărie, a făcut-o și de aceea nu poate fi felicitat, căci el ca un creștin supraponderal mental ce se află, respectă întocmai, îndemnul de iubire, al aproapelui.
Într-o zi, bunul Dumnezeu, sătul de amestecarea Sa, în treburile stînei, unde de 8 ani, Jiji nu mai face mare brînză, îi va trage tricoul pe cap !
Comportamentul derbedeului aduce atingere Jucătorilor echipei FCB- ului, remarcabilului lor efort, de copii cu har fotbalistic și suporterilor care iubesc Ideea și nu stăpînul vremelnic al echipei. La final de Campionat bilanțul lui etic, de apreciere este mizer, de trei ori mizer: jignește, în continuare jucători, truda lor, îi tăvălește în fața lumii, fără să se gîndească, o clipă măcar, de pe muntele lui de compost, că acești copii au un suflet, au familii, frați și părinți, obligați să aud cum cel drag lor, este terfelit gros și, la urma-urmei, nedrept: nimeni nu-i perfect !

Urîte ființe a mai perfecționat democrația noastră permisivă și populistă ! Lideri politici, formatori de opinie, și la umbra ceaunului în care se sleiește mămăliga prostiei cu clopoței.

Autor: Cornel UDREA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu