luni, 19 august 2024

Alain Delon, unicul...

 


ALAIN DELON, starul filmului francez și universal, actorul charismatic și controversat, bărbatul frumos, adorat și repudiat, s-a stins din viață azi la vârsta de 88 de ani.

Stingerea lui Alain Delon lipsește lumea de un actor și bărbat celebru, sărăcește umanitatea de azi de o frumusețe masculină emblematică, fiindcă în tinerețea sa, Delon a putut fi considerat, fără nicio rezervă, cel mai frumos bărbat din lume.
S-a născut la 8 noiembrie 1935 în localitatea Sceaux din Franța, iar de la debutul său în cinematografie, din 1957, a avut o carieră fulminantă, încununată de faimă și de numeroase premii la festivaluri internaționale.
Înainte de a-și începe cariera fulminantă în cinematografie, a lucrat ca ospătar, portar și agent de vânzări, mezelar în măcelăria tatălui său vitreg, militar în serviciul naval al Franței. După intrarea în lumea filmului a ajuns repede vedetă internațională. În anii ‘70, Alain Delon devenise o vedetă internațională, cu roluri importante în mai mult filme realizate în Franța, dar și în studiourile din Hollywood, în SUA. El a dat chipul său plin de farmec, amprenta sa specifică unor personaje celebre cu care i-a încântat pe cinefili.
În afară de filme, afacerile personale îi erau profitabile, iar pasiunile sale făceau senzație în rândul fanilor. Marea sa iubire a fost actrița Romy Schneider, cu care s-a logodit în 1959 și de care s-a despărțit în 1963. Dar relațiile sale tumultuoase cu actrițe, modele și vedete nu s-a oprit aici. A avut copii din trei căsnicii. Alain Delon nu a iubit doar femeile, a iubit caii și a investit în cai de curse, a iubit avioanele și a deținut propria societate de transport aerian, «Transunion» în hangarele căreia se află câteva tipuri de mașini de zbor. Actor cu gusturi rafinate, a apreciat localurile bune și a devenit acționar al unui select local de noapte din Paris. Cum era absorbit total de lumea filmului, Delon a considerat cumva firesc să devină și proprietarul unei case de producție cinematografică - Adel-Films.
Atrăgător, charismatic, aventurier, simpatic, Alain Delon mărturisea într-un interviu ce mult au contat în viața lui de actor femeile: „De când am împlinit 18 ani şi până am făcut 50, femeile au fost toate obsedate de mine. Ele au devenit motivaţia mea. Eram, într-adevăr, un bărbat atrăgător“.

dr. Terezia FILIP

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu