duminică, 18 august 2024

Armata lui Joha


 Auzi și nu-ți vine să crezi! S-a trezit (perș)edintele! Omul surdo-mut a început să vorbească!

Da. Vorbește și vorbește prost! Din visul contondent și bleg(oslovistic) ne spune că trebuie să facem armată. Să meargă și femeile în armată, chiar și cele mai în vârstă, chiar și jeluitoarele de la cimitire.
De ce armată, nene? Ce să apărăm? Țara cui? Mai avem noi, poporul de proști, țară? Să apărăm fabricile și uzinele? Crede-mă, nea’ Joha, le-ați mâncat de mult! Nu știi!? Și mai grav! Lăcrima Dunărea sub barjele de fier vechi!
Să ne apărăm pădurile!? Care păduri, Doamne, că le-ați Kelemenit și le-ați hrebenciucit!
Să ne apărăm câmpiile!? Care câmpii, băi, omule!? Chiar așa de dus cu pluta ești!?

Păi nu vezi cum ciulinii lui nea Fănuș au ajuns până la munte? Bogățiile subterane să le apărăm? Păi, mai sunt? Pământurile să le apărăm!?
Păi dacă jumate le-ați vândut, ce să mai apărăm?
Ce ne trebuie armată, bre, omule care te credem normal?
Mai avem, noi țară!? Sigur nene, nu mai avem. Vrei să ne duci la oaste ca să vă apărăm bogățiile „făcute, obținute cu trudă”, de capii bolșevicului sistem iliescian!? Vrei matale asta, don‘ preș!?
Uite că eu nu vreau. Nu vreau, bă, hoților nenorociți să vă apăr averile!
Dați-mi cartușe și o mitralieră să vă ... fac bine pe toți! Pe toți, bă, gândaci toxici ce sunteți!
Sunt sigur că fiul lui Hrebenciuc nu va merge la oaste, la fel ca fetele și muierea lui Becali. Copiii și muierea lui Adrian Năstase nu vor merge la armată, nici tanti Nina, nici tanti președinta... La fel ca și ceilalți ai voștri.
Nu vor merge pentru că se vor îmbolnăvi, ca toți hoții prinși cu „rața-n gură și cu ouăle-n căciulă”.
Se vor îmbolnăvi ca tanti Tudor care a sechestrat izvoarele Olăneștiului, murdărie neîntâmplată vreodata în toate regimurile sociale de la romanii care le-au descoperit încoace.
Dumnezeu ne-a dat ape făcătoare de minuni și această femeie a regimului vostru le-a închis, iar când a venit controlul să-i verifice averea „cinstită”, s-a îmbolnăvit ca voi toți, bre, nenea Joha!
Mai avem, noi, poporul de proști, țară, nenea președinte? Nu mai avem! Suntem posesori de averi ale bogătanilor și dumneata vrei sa ne trimitem copii, nevestele, amantele și ce-o mai fi să vi le apere?
Se poate, don’ preș!
Am muncit până să dau în nebunie să fac doi copii doctori, fără ca statul român să mă ajute cu ceva. Sunt medici, unul prorector de facultate, celălalt la un spital de care mata și toată șleata voastră vă bateți joc, iar acum vrei să mi-i iei să-i duci la moarte, să vă apere averile?
Nu-ți estă, bă, nemernicule rușine!?
Te-ai trezit din mormăială și scoți pe nări și gura mută abjecții și dejecții!
Ce rău ți-am făcut, bă! Te-am ales că ești neamț, dar mai rău, ca să nu alegem altă belea, un comunist hoț, mincinos și plagiator.
Tu ce faci!? Vrei să ne omori?
Ne-ați gonit copii din țară, ne-ați dus pe ultimile locuri în Europa și în lume, ne-ați vândut, ne-ați făcut de râsul lumii, ne-ați făcut sclavi, ce să apărăm, măi președinte iresponsabil?
De ce nu încerci să-ți dai cu un pic de apă rece la cap, nu zic cu mir, că nu ști cu ce se mănâncă!....
Mai zilele trecute o șleahtă de țigani a blocat cu mese (făceau mare chef) drumul care ducea spre stațiunea Olănești, probabil se sărbătorea ... un bulibaș, iar când a venit poliția, i-au luat pe aceștia la bătaie - un polițist a ajuns la spital. Știi matale cum ne terorizează țiganii, cei pe care-i tot folosiți ca masă de vot!?
V-ați pus cu taxele pe noi, iar bulibașii cu castele cărora le mai dați și ajutoare sociale, nu sunt verificați și nu plătesc nimic. Îi lăsați să fure și să ne fure ... liniștiți...
Sincer, nenea președinte, noi mai avem țară?
De ce ne chemi la oaste?
Chiar te vezi așa.... călare, în fruntea oștirii pentru apărarea patriei!?
Eu nu te văd, nene!
Nici pe pontiacul plagiator nu-l văd. La cel mai mic „zgribulici” cine știe prin ce Dubaiuri fugiți și vă ascundeți.
Don’ președinte, știi matale ce oglindă murdară și bolnavă ai, nene?
De-ai avea ochi să te uiți!...
Nu te baza pe noi, că nu mergem la oaste să vă apărăm hoțiile! Abia așteptăm să vină cineva din afară, să ne alăturăm lor și să vă distrugem, bre!
Să vă omorâm, broaște râioase!

Puiu RĂDUCAN



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu