vineri, 2 august 2024

Liderul trupei Phoenix, Nicu Covaci va cânta din Ceruri...

Liderul formaţiei Phoenix, Nicu Covaci (77 de ani), a murit pe patul de spital. El era internat de aproape o lună de zile în secția de Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului Județean din Timișoara. Nicu Covaci fusese operat pe creier pentru îndepărtarea unei tumori.

Cunoscutul muzician Nicu Covaci, fondator și lider al formației Phoenix, a decedat vineri, 2 august 2024, în urma mai multor probleme medicale avute în ultima perioadă, artistul fiind operat de urgenţă pe creier la Spitalul Judeţean din Timişoara. Anunțul a fost făcut de managerul spitalului, dr. Sandesc Dorel, pe pagina sa de Facebook, dar și pe pagina oficială de Facebook a lui Nicu Covaci.

Problemele de sănătate ale lui Nicu Covaci au apărut în luna martie, atunci când liderul trupei Phoenix a început să simtă că îi amorţeşte faţa. Apoi a început să îi fie afectată vederea. Atunci a hotărât să îşi facă un RMN, iar rezultatele indicau o problemă gravă.

Diagnosticul pus de specialiştii de la Secţia de Neurochirurgie a Spitalului Judeţean Timişoara, conduşi de medicul Horia Pleş, a fost „proces expansiv intracranian”. Apoi, printr-o intervenţie care a durat aproximativ 6 ore, a fost extirpată chirurgical o tumoră de pe creier.

Deși operația a fost una reușită, colegii acestuia au revenit miercuri cu un mesaj alarmant anunțând că starea de sănătate a liderului Phoenix „nu se îndreaptă deloc spre bine”, au transmis, miercuri, colegii acestuia.

Potrivit acestora, tratamentul postoperatoriu nu a putut fi finalizat din cauza complicațiilor apărute.

 

Sursa: Napocanews.ro

https://www.google.ro/search?q=video+Phoenix&sca_esv=4bcde7449ad34762&sxsrf=ADLYWILaBrhs_FpC9eb8Q1U-7GbBqrx8Ww%3A1722667469365&source=hp&ei=zdGtZuDbE9qIi-gP2tqH0Ag&iflsig=AL9hbdgAAAAAZq3f3ThQrFDuC7Y7Ile7qWsB7fultFxO&ved=0ahUKEwig9sy0nNiHAxVaxAIHHVrtAYoQ4dUDCBc&uact=5&oq=video+Phoenix&gs_lp=Egdnd3Mtd2l6Ig12aWRlbyBQaG9lbml4MgUQABiABDIFEAAYgARIwENQ-whYoT1wAXgAkAEAmAFxoAH5CaoBAzkuNLgBA8gBAPgBAZgCDqAC8AqoAgPCAgcQIxgnGOoCwgILEC4YgAQY0QMYxwHCAgUQLhiABMICChAAGIAEGEMYigXCAggQABiABBjLAcICCxAAGIAEGJECGIoFwgIGEAAYFhgewgILEAAYgAQYhgMYigXCAggQABiABBiiBMICCBAAGBYYChgemAMOkgcEMi4xMqAH-Uw&sclient=gws-wiz#fpstate=ive&vld=cid:441f2603,vid:zrw0oFv7sbI,st:0

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu