marți, 26 ianuarie 2016

Băimăreanul Liahovici Gabriel-Cristian medaliat la Campionatul Naţional Individual de Iarnă de Tenis de Câmp !


 Însoţind pe nepotul meu, Liahovici Gabriel-Cristian la un turneu de tenis, am scris câteva rânduri:
În săptămâna 18-24 ianuarie 2016, Federaţia Română de Tenis a organizat Campionatul National Individual de Iarna U16 F+M. Conform Regulamentului de concurs, Tabloul Principal a cuprins 32 de sportivi din care, un număr de 24 acceptati direct, în funcţie de clasamentul naţional individual al acestora iar alţii 8, după câştigarea unui meci pe un tablou de calificări pe care au fost acceptaţi urmărorii 16 clasaţi. Turneul s-a desfăşurat la Baza sportivă a Centrului Naţional de Tenis, pe terenuri cu suprafaţă: Hard, în sală şi în balon, cu mingi Head ATP. Ca urmare a vijeliei şi căderii de zăpadă în noaptea de 16 spre 17 ianuarie, balonul de pe trei terenuri a fost degradat, urmând ca până la repararea acestuia jocurile din calificări să se desfăşoare la bazele sportive TC Bucureşti şi CS “Olimpia ” Bucureşti.
Din judeţul Maramureş, singurul acceptat la acest turneu a fost sportivul Liahovici Gabriel-Cristian, legitimat la “Tenis-Club” Baia Mare(antrenat de Babiciu Marius Gabriel); elev în clasa a-IX-a G la Colegiul Naţional “Mihai Eminescu” (director Marius Crăciun, dirigintă Ioana Văsuţ).
Proba de simplu
În calificări Gabriel-a întâlnit pe Marin Mircea (AS Club “Politehnica “ Bucureşti). După un început ezitant, în care băimăreanul a cedat primul set la 4-6, au urmat alte două seturi în care s-a impus convingător cu 6-1; 6-1. Pe tabloul principal Gabrie a avut neşansa să cadă cu favoritul 2 al competiţiei, Mandu Rareş (Academia Sever Dron, Bucureşti). Meciul a fost deosebit de disputat. În primul set, după ce Rareş a reuşit un break, Gabriel a făcut un ribreak, dar în final l-a pierdut cu 4-6. Setul doi a cînceput cu un break luat de Gabriel. A urmat consolidarea lui şi a avut 2-0. Rareş şi-a ridicat nivelul de joc şi a câştigat setul cu 6-3.
Proba de dublu
Tabloul de concurs a cuprins 16 perechi. În tenis perechile de dublu se consolidează prin participarea la mai multe turnee pentru armonizarea relaţiilor de joc dintre parteneri. Cum numărul turneelor la care a participat Gabriel a fost deosebit de mic, nu are un partener stabilit. Colaborarea pentru prima dată cu Simion Alexandru (C S „ Daimon” Bucureşti) a fos de bun augur. În primul tur au întâlnit perechea formată din Cojocaru Teodor şi Fotea Matei, ambii de la TC „Micul As” din Iaşi pe care i-a învins după un meci viu disputat cu 6-4; 6-3. Pasul următor a fost mai dificil. Au întâlnit favoriţii numărul 4: Gaiţă Andrei (CS „Dinamo” Bucureşti) şi Stoica Vlad (Tenis-Club „Coreco” Iaşi). Un meci frumos, antrenant care s-a încheiat cu bine pentru perechea Gabriel-Alexandru cu scorul, 6-4; 6-1. În semifinală, aveau să întâlnească o echipă mai puternică, care de fapt a elminat pe favoriţii 2 ai turneului, Hristache Radu (CS „Tenis Comesad” Piteşti) şi Simu Călin (Tenis Club „Pamira” Sibiu). În primul set meciul părea relativ uşor, rezultatul fiind de 6-1. Setul doi a îmbrăcat un dramatism neaşteptat. Perechea Radu-Călin ajung la 3-0. Încet, dar sigur se revine la cursul dorit de către noi, cei ce sustineam echipa cotată mai slabă. Urmează: 3-1; 3-2; 4-2 şi în sfârşit, 4-4. Setul se prelungeşte şi apoi este câştigat la 7-5. În finală perechea băimăreanului a întâlnit pe favoriţii numărul 1, formată din Dică Nini („Sport 4 Fun” Timişoara) şi Jianu Filip (CS „Dinamo” Bucureşti), ambii componenţi ai Lotului Naţional U16. Favoriţii s-au impus cu uşurinţă, cu scorul de 6-1; 6-3.
Felicitări lui Gabriel şi mulţumiri tuturor celor care sprijină, întrun fel sau altul, tenisul băimărean.
                                  

                                                            Gavril BABICIU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu