miercuri, 27 ianuarie 2016

Şase reguli de aur pentru a slabi uşor şi sănătos

Vrei sa dai jos kilogramele in plus si sa te bucuri de o silueta armonioasa? Avem pentru tine 6 reguli de aur in slabit, cu adevarat eficiente pentru a scapa de kilogramele in exces!
Daca doresti sa slabesti sanatos, fara a tine cura de slabire, nutritionistii iti ofera cele mai bune sfaturi si indrumari pentru o silueta de invidiat:
1. Exista o multime de condimente care pot da savoare mancarii pe care o prepari. Pentru o stare buna de sanatate foloseste busuioc proaspat, oregano, turmeric, ghimbir, etc. Condimentele iuti, cum ar fi ardeiul iute sau curry, contin o substanta numita capsaicina care stimuleaza arderea grasimilor.
2. Nu sari peste micul dejun. Un studiu recent a aratat ca persoanele care au mancat cereale la micul dejun au slabit cu 1.5 kg mai mult decat cele care nu le-au inclus in dieta. Fiind bogate in fibre, cerealele integrale mentin senzatia de satietate mai mult timp.
3. Bea multa apa. Respecta programul de masa si bea cat mai multe lichide pe parcursul zilei (ceaiuri, sucuri naturale, limonada, apa). Hidratarea este esentiala pentru buna functionare a organismului.
Apa calduta cu lamaie, bauta dimineata, pe stomacul gol, cu 30 de minute inainte de micul dejun, are efecte benefice asupra organismului.
4. Atunci cand vrei sa slabesti, zaharul este dusmanul nr. 1. Renunta la gustarile nesanatoase: uita de chips-uri, snacks-uri, covrigi, gogosi. Alege, in schimb, batoane proteice, fructe oleaginoase (nuci, alune, migdale, etc.).
5.  Mananca zilnic legume si fructe. Acestea sunt bogate in vitamine si minerale si te ajuta in procesul de slabire. O dieta bazata pe alimente sanatoase iti asigura o stare de bine.
6. Nu manca in fata televizorului sau calculatorului. Cercetatorii avertizeaza ca atunci cand nu suntem atenti la ce mancam, consumam mai multa mancare. Respecta orele de masa si mananca linistita, asezata la masa, nu in picioare.

                                                           de Elena Alina Constantinescu


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu