marți, 26 ianuarie 2016

Cel mai îndrăgit actor român al tuturor timpurilor - FLORIN PIERSIC - împlineşte 80 de ani ! La mulţi,mulţi ani Florine !!!

Îndrăgitul actor Florin Piersic sărbătoreşte 80 de ani de viaţă alături de cei mai apropiaţi prieteni ai săi - spectatorii clujeni - la cinematograful care-i poartă numele din capitala Transilvaniei. Redacţia Izvoare Codrene îi urează multă sănătate şi să o ia pe urmele maestrului Radu Beligan în ceea ce priveşte prezenţa pe scenă! La mulţi ani domnule Piersic !!!

Scurt curriculum vitae!

  Florin Piersic, născut pe 27 ianuarie 1936, la Cluj Napoca, este unul dintre cei mai importanţi actori români de teatru şi film. Unul dintre cele mai cunoscute personaje pe care le-a interpretat în film este Mărgelatu. El a jucat în filme precum „Ciulinii Bărăganului" (1957), „Neamul Şoimăreştilor" (1964), „Haiducii lui Şaptecai" (1970), „Zestrea Domniţei Ralu" (1971), „Colierul de turcoaze" (1985), „Fix alert" (2004) şi „Eminescu versus Eminem" (2005). Printre spectacolele de teatru celebre în care a jucat Florin Piersic se numără „Zbor deasupra unui cuib de cuci", „Oameni şi şoareci" şi „Străini în noapte". Florin Piersic a primit numeroase distincţii, printre care premiul pentru întreaga carieră la Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF), în 2009, şi Medalia de Aur a Artelor Transilvane, în acelaşi an. Pe 31 ianuarie 2011, la câteva zile după ce a împlinit 75 de ani, Florin Piersic a primit o stea pe Aleea Celebrităţilor (Walk of Fame) din Bucureşti, un spaţiu dedicat artiştilor români, inaugurat în Piaţa Timpului din centrul Bucureştiului, de Teatrul Metropolis, Primăria Capitalei şi magazinul Cocor. Florin Piersic a fost primul actor român a cărui stea a fost dezvelită pe Walk of Fame.  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu