miercuri, 27 ianuarie 2016

Simona Halep îşi amână operaţia pentru a reprezenta România în FED Cup!

Simona Halep va face parte din echipa României la meciul cu Cehia, din sferturile de finală ale FED Cup. Întâlnirea  va avea loc la Cluj, în weekend-ul 6-7 februarie 2016. Deşi iniţial anunţase că nu va putea participa la disputa cu deţinătoarea trofeului, urmând să fie supusă unei intervenţii chirurgicale, Halep s-a răzgândit şi se pare că va amâna intervenţia până după confruntarea de la Cluj Napoca.
Contactat de ProSport, preşedintele Federaţiei Române de Tenis, George Cosac, a confirmat componenţa echipei tricolore pentru meciul cu Cehia, cu Simona Halep printre cele patru jucătoare.
Simona Halep (2 WTA), Irina Begu (31 WTA),  Monica Niculescu (40 WTA) şi Andreea Mitu (96 WTA) sunt cele patru jucătoare care vor reprezenta România. S-a renunţat astfel la Alexandra Dulgheru, care se confrunta oricum şi ea cu probleme medicale.
Cel mai probabil, Simona Halep şi Irina Begu vor juca în confruntările de simplu, în timp ce în proba de dublu vom fi reprezentaţi de Irina Begu şi Monica Niculescu.
Pentru echipa Cehiei vor juca Petra Kvitova (7 WTA) , Karolina Pliskova (12 WTA), Barbora Strypova (48 WTA) şi Denisa Allertova (66 WTA).
"Să joc la Fed Cup a însemnat şi înseamnă foarte mult pentru mine, de aceea sunt dezamagită că nu pot participa din nou alături de echipă", declara Halep în momentul în care îşi anunţa fanii că urmează să se opereze.
România a pierdut singura partidă directă împotriva Cehiei, în 1980, cu 2-1. Virginia Ruzici, Florenţa Mihai şi Lucia Romanov au fost convocate pentru acel meci contând tot pentru sferturile de finală ale competiţiei şi disputat pe teren neutru, la Berlin, în Germania de Vest.
Cehia a câştigat de nouă ori competiţia pe echipe a tenisului feminin, în 1975, 1983, 1984, 1985, 1988, 2011, 2012, 2014, 2015. Sursa PRO SPORT



                                                              Cristi SOMESAN

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu