luni, 25 ianuarie 2016

EDITORIAL. Lecţiile unor ambasadori “serioşi” din U.E. sunt ca lecţiile de Limba Română pentru unii etnici!

           de Gelu DRAGOŞ
                                                             
Ambasadorul Hans Clem al Statelor Unite ne spune că în următorii ani, România cu o populaţie în primele şapte ţări UE ar trebui să aibă un PIB fulminant şi să fie la fel de bogată ca Franţa, dar ea, România, NU prezintă un proiect de ţară pe termen mediu şi lung! Proiectul de ţară “monsieur Hans” nu-l fac nici cetăţenii acestei ţări, nici Parlamentul sau Preşedintele, nici măcar guvernul indiferent de culoarea lui! Ştiţi dumneavoastră cine-l face de la Bruxelles!
În altă ordine de idei, vă amintesc faptul că România este o ţară foarte bogată,  motiv pentru care v-aţi dorit-o în uniunea dumneavoastră şi furaţi sistematic din EA tot ce se poate: inteligenţă, forţă de muncă tânără, bogăţiile naturale inclusiv pădurile Carpaţilor...mă opresc aici, dar ştiu mai multe!
Trecând într-un alt registru, aş vrea să anunţ cititorii ziarului nostru că România se află pe locul 50 mondial din 60 ţări analizate în ceea ce priveşte “Topul celor mai bune ţări din lume” realizat de U.S. News & World Report, în colaborare cu BAV Consulting şi Wharton School, din cadrul Universităţii din Pennsylvania, ierarhie dominată de Germania, Canada, Marea Britanie, SUA şi Suedia. Acum, este totuşi o problemă că nu suntem ultimii ca Algeria, deoarece s-a punctat nu numai primul criteriu CALITATEA VIEŢII CETĂŢENILOR ci şi altele cum ar fi: “influenţa culturală”, “deschiderea faţă de lumea afacerilor, comunitate şi forţă geopolitică!
Acum vă las pe dumneavoastră, cititorii noştri, să trageţi concluziile la declaraţia ambasadorulului francez şi la rezultatul sondajului! Doar dumneavoastră ştiţi cum stăm la capitolul calitatea vieţii în comparaţie cu suedezii, englezii, germanii, italienii, polonezii şi ungurii...


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu