joi, 31 ianuarie 2019

Ninge abundent pe toate sectoarele de drumuri nationale


 Vremea a fost inchisa. Pe arii extinse au fost semnalate precipitatii sub forma de ploaie. In zona montana inalta a nins. Cantitatea maxima de precipitatii inregistrata a fost de 9.6 l/mp, la Vf Iezer. Vantul a suflat in general slab, iar in zona montana inalta a fost moderat, cu intensificari de pana la 76 km/h, la Vf.Iezer. Temperaturile maxime au fost cuprinse intre 1 grad la Targu Lapus  si 4 grade la Sighetu Marmatiei. Cel mai rece a fost la Cavnic -1 grad, respectiv -2 grade la Vf. Iezer. Izolat, la munte si in zonele joase, s-a semnalat ceata.
Stratul de zapada masura, aseara, pana la 105 cm la Cavnic.
La primele ore ale diminetii temperatura aerului era de 0 grade in Baia Mare si Cavnic si 1 grad la Ocna Sugatag, Sighetu Marmatiei, Targu Lapus.
Ninge abundent pe toate sectoarele de drumuri nationale. Circulatia rutiera se desfasoara in conditii de iarna. Vizibilitatea este buna in trafic. Se intervine cu utilaje si material antiderapant pe sectoarele de drumuri nationale. Strat de zapada framantata, cu grosimea de pana la 1 cm pe DN 18, in Pasul Gutai si Pasul Prislop. Angajatii sectiei de drumuri nationale au actionat cu 11 utilaje si au imprastiat 42,5 tone material antiderapant, respectiv 300 litri clorura de calciu.
Nivelurile si debitele cursurilor de apa au fost in crestere, fara a fi semnalate fenomene deosebite. De asemenea, nu sunt atinse cote de atentie pe niciun rau din judet. Gheata este prezenta la malurile raurilor Cisla si Botiza. Exploatarea amenajarii hidrotehnice Stramtori-Firiza se realizeaza in conditii de siguranta, conform regulamentului.
Stratul de zapada masoara: 101 cm la Cavnic, 82 cm la Firiza, 80 cm la Baiut, 79 cm in Pasul Gutai, 53 cm la Coroieni, 47 cm la Valea Viseului, 41 cm la Grosii Tiblesului, 38 cm in Baia Borsa,35 cm la Vf. Iezer, in Poiana Borsa si Leordina, 33 cm la Bistra,  32 cm la Razoare, 29 cm la Targu Lapus, 22 cm la Sighetu Marmatiei, 20 cm la Ocna Sugatag, 14 cm in Baia Mare.
Valori ale temperaturii aerului la aceasta ora: 0 grade in Baia Mare, Targu Lapus, Cavnic si Baia Sprie si Borsa, 1 grad la Ocna Sugatag si Viseu de Sus.
Nu sunt probleme in alimentarea cu energie electrica a localitatilor.
             Vremea va fi astazi calda pentru aceasta perioada. Cerul va fi temporar noros, indeosebi in cursul zilei, cand local se vor semnala precipitatii predominant sub forma de ploaie, lapovita si trecator ninsoare. La munte vor fi predomina ninsorile. Izolat, la inceputul intervalului, vor fi conditii de polei. Vantul va sufla in general slab. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 3 si 6 grade, iar cele minime intre -2 si 2 grade. Izolat se va semnala ceata.
             Maine, 1 februarie a.c., prognoza meteorological prevede ca vremea va ramane calda pentru aceasta perioada. Cerul va fi temporar noros. Izolat in cursul noptii se vor semnala precipitaţii slabe predominant sub formă de ploaie, iar la munte precipitatiile vor fi mixte. Vantul va sufla slab la moderat cu intensificari indeosebi in zona montana inalta. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 3 si 6 grade, iar cele minime intre -2 si 2 grade. Pe arii restranse, in zonele joase, noaptea si dimineata se va semnala ceata.

                       Dan Bucă, purtător de cuvânt Prefectura Maramureş

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu