duminică, 27 ianuarie 2019

Vizibilitate redusa de ceata, sub 100 de metri, in Pasul Prislop


Vremea a fost inchisa si s-a racit fata de zilele precedente.  Pe arii extinse a nins (strat nou de zapada cu grosimea intre 2-5 cm). La inceputul intervalului, izolat, precipitatiile au fost sub forma de burnita si s-a semnalat depuneri de polei. Cantitatea maxima de precipitatii inregistrata a fost de 4.6 l/mp, la Cavnic, respectiv la Vf. Iezer. Vantul a suflat slab la moderat, cu intensificari in zona montana inalta de pana la 76 km/h, la Vf. Iezer. Temperaturilemaxime au fost cuprinse intre -2 grade la Targu Lapus, Baia Mare si 0 grade la Ocna Sugatag, Sighetu Marmatiei.  Izolat s-a semnalat ceata.
            Stratul de zapada este prezent pe arii extinse si masura aseara pana la 112 cm, la Cavnic.
            La primele ore ale diminetii temperatura aerului era cuprinsa intre -7 grade la Ocna Sugatag, -5 grade la Targu Lapus, -4 grade la Sighetu Marmatiei si -3 grade in Baia Mare. Cel mai rece noaptea trecuta a fost in Pasul Gutai -8 grade, respectiv Vf. Iezer -10 grade.
            Circulatia rutiera se desfasoara in conditii de iarna. Sectoarele de drumuri nationale au carosabilul curat si umed, cu exceptia DN18, in Pasul Prislop, unde intre km 156 si km 180, stratul de zapada framantata depus pe partea carosabila masoara pana la 1 cm. Cerul este acoperit, fulguieste pe DN18 la Petrova, Viseu de Sus si Borsa, respectiv pe DN1C. Vizibilitatea este redusa in trafic de ceata, sub 100 de metri, pe DN18, in Pasul Prislop, intre km 160 si km 180. Angajatii sectiei de drumuri nationale au actionat cu 21 utilaje si au imprastiat 122 tone materiale antiderapant. De asemenea, a fost utilizata cantitatea de 4620 litri clorura de calciu.
              Pe sectoarele de drumuri judetene s-a intervenit cu 36 utilaje si s-a raspandit cantitatea de 587 tone material antiderapant. Sunt tronsoane de drumuri judetene acoperite cu zapada framantata. Drumul judetean 83A Runcu-Mara ramane inchis temporar circulatiei rutiere.
              Nu sunt probleme in alimentarea cu energie electrica a localitatilor.
              Debitele si nivelurile cursurilor de apa din judet au fost usor variabile, influentate de fenomenele de iarna. Nu au fost semnalate probleme deosebite. Exploatarea amenajarii hidrotehnice Stramtori-Firiza se realizeaza in conditii de siguranta, conform regulamentului. Gheata este prezenta la malurile raurilor Firiza, Cavnic, Mara, Botiza, Iza, Ruscova, Vaser si Tisa.
              Stratul de zapada masoara: 115 cm la Cavnic, 92 cm la Firiza si Baia Sprie, 90 cm la Baiut, 64 cm la Coroieni, 63 cm la Luhei, 62 cm pe Valea Viseului, 54 cm la Grosii Tiblesului, 47 cm la Vf. Iezer, 46 cm la Bistra, 45 cm in Poiana Borsa, 44 cm in Baia Borsa, 43 cm pe Valea Vaserului, 42 cm la Moisei, 41 cm la Leordina, 40 cm la Mara, 39 cm la Suciu de Jos, Razoare, 37 cm la Targu Lapus, 36 cm la Vadu Izei, 29 cm la Ocna Sugatag, 20 cm in Baia Mare.
              Valori ale temperaturii aerului la aceasta ora: -6 grade la Ocna Sugatag si Cavnic, -4 grade la Targu Lapus, Sighetu Marmatiei, Baia Sprie, Viseu si Borsa, -2 grade in Baia Mare, Seini.
              Vremea va fi apropiata astazi de normalul termic al perioadei. Cerul va fi temporar noros. Izolat, in prima parte a zilei, va ninge slab. Vantul va sufla slab la moderat, cu unele intensificari la munte unde va spulbera zapada. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -1 si 1 grad, iar cele minime intre -6 si -2 grade. Pe arii restranse se va semnala ceata.
               Luni, 28 ianuarie a.c., prognoza meteorological prevede ca vremea se va incalzi si va devenin mai calda decat normalul termic al perioadei. Cerul va fi temporar noros. Pe arii relativ extinse, in cursul noptii, vor cadea precipitatii predominant sub forma de ploaie, iar la munte vor fi precipitatii mixte, favorizand depunerea de polei. Vantul va sufla slab la moderat, cu intensificari in zona montana inalta. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 4 si 8 grade, iar cele minime intre 0 si 3 grade. Pe arii restranse se va semnala ceata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu