luni, 6 aprilie 2020

Controale la supermarketurile din Maramureș

Inspectorii Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Maramureș au efectuat controale și la supermarketurile de pe raza județului. Au constatat că agenții economici respectă măsurile de igienă impuse, în schimb au primit reclamații din partea clienților ce au descoperit alimente expirate, iar în unele situații, prețurile de la raft nu coincideau cu cele de la casă.
În ceea ce privește respectarea măsurilor de protecție împortiva răspândirii coronavirusului, inspectorii CJPC Maramureș nu au găsit nereguli la nivelul supermarketurilor din județ, spune Dacian Manoliu, comisar șef adjunct, CJPC Maramureș.
„Am descoperit că în zona supermarketurilor se formează rânduri ,cu respectarea distanței între cetățeni, există, după cum am sesizat,  angajații de la supermarketuri poartă mănuși și măști, există și geluri dezinfectante. Lumea a început să conștientizeze că trebuie cu toții să ne asumăm această misiune de a ne proteja”, spune Dacian Manoliu.  
Tot în această perioadă au fost verificați și operatorii economici care aveau obligația să-și suspende activitatea. Nu s-au constata nereguli, nici la acest capitol, spun comisarii CJPC. În schimb, reclamații au apărut de la clineții care au constatat nereguli la raft. Unii consumatori maramureșeni au descoperit alimente cu abateri, expirate. În plus, în unele situații, prețurile de la raft nu coincideau cu cele de la casă. În total au fost primite 10 reclamații pe produse alimentare. Comisarii de la Protecția Consumatorilor recomandă cumpărătorilor să fie vigilenți în privința termenului de valabilitate și la calitatea produselor pentru a nu se confrunta cu probleme. Dacă totuși sunt descoperite abateri, consumatorii sunt încurajați să facă sesizări la Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Maramureș.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu