duminică, 12 aprilie 2020

Mesajul Președintelui Consiliului Județean Maramureș, ocazionat de sărbătoarea Paștelui Catolic




Hristos a Înviat!

Sfintele Sărbători Pascale găsesc în acest an credincioșii romano-catolici și protestanți într-o situație aparte. Cea mai mare sărbătoare a creștinătății era, până nu demult, un prilej de întregire a familiei și de revedere a celor dragi. Astăzi însă, prioritățile s-au schimbat, iar contextul ne îndeamnă la acțiuni responsabile, care țin în primul rând de limitarea contactului cu cei din jur. Cu toate acestea, nu trebuie să uităm semnificația Sărbătorii Învierii Domnului. Paștele reprezintă o ocazie de reiterare a sacrificiului suprem, a eforturilor făcute pentru binele semenilor noștri, dar și un apel la solidaritate și purificare sufletească.
În acest an, Lumină Sfântă nu va ajunge în case la fel ca în trecut, însă trebuie să înțelegem că flacăra Învierii Domnului poate să ardă pretutindeni în sufletele noastre. Este momentul să reflectăm la darurile cu care viața ne-a binecuvântat, la lucrurile mărunte care până nu demult păreau lipsite de valoare, și totodată, la cum putem contribui fiecare dintre noi la restabilirea echilibrului și a armoniei.
Din această grea încercare, putem să ieșim cu toții mai înțelepți, mai conștienți de vremelnicia noastră și mai recunoscători pentru darul vieții. Să privim spre viitor cu speranță, pentru a putea retrăi, cât mai curând, sentimentul unic de a-i îmbrățișa pe cei dragi și de a împărtăși cu ei bucuria revederii.

Sărbători Frumoase, cu pace în suflete!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu