miercuri, 8 aprilie 2020

Se amână alegerile locale


Guvernul a adoptat luni o ordonanță de urgență prin care se prelungesc mandatele aleșilor locali până cel târziu pe 31 decembrie. Astfel se amână și alegerile locale, iar data organizării acestora urmează să fie stabilită.
Alegerile locale urmau să aibă loc în 28 iunie, dar, având în vedere situaţia generată de epidemia de coronavirus, a devenit necesară amânarea acestui scrutin. Din acest motiv, a fost nevoie de act normativ pentru a prelungi mandatele autorităţilor locale alese, care expiră în iunie 2020.
„Este evident că nu se pot desfășura activități de campanie și alegerile trebuie organizate într-un context sigur. Trei instituții au inițiat un proiect de OUG de prelungire a mandatului aleșilor locali până nu mai târziu de 31 decembrie 2020. În același timp, inclusiv procedura pentru pregătirea alegerilor trebuie simplicată. Partidele vor prezenta o singură listă de susținători cu 25.000 de semnături, dintre care 500 de alegători in ficeare județ și municipiului București”, a anunțat vicepremierul Raluca Turcan.
De asemenea, alegerile parlamentare ar putea fi mutate de la finalul anului și organizate fie odată cu localele, fie la o dată apropiată de alegerile locale.
                                                                                                             C.L.L.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu