vineri, 17 aprilie 2020

[Timpul_adevarului] Semnificatia sarbatorii -PASTELE


Cuvantul Tau este o candela pentru picioarele mele si o lumina pe cararea mea. (Ps.119:105)

CE SEMNIFICATIE AU-PASTELE NOU TESTAMENTALE-??

Analizand ultimile evenimente ce au loc in Romania,cu privire la Sarbatoarea Pastelor in anul 2020,in conditiile speciale impuse de COVID-19,se constata urmatoarele;

1-In data de 14.04.20 Dl.Velea M. Ministrul afacerilor interne,a declarat -public- la Tv ca s-a semnat un Acord intre Patriarhia Ortodoxa Romaneasca si M.A.I. privind modul de distribuire a Pastelor catre credinciosii ortodocsi (primirea azimeior si a luminii) pe perioada 16-19 .04.20.

2-In data de 15.04.20 ,Dl. K. Iohannis-Presedintele Romanie a declarat -public-la TV...ca solicita .... ca Guvuvernul  sa respinga Acordul incheiat intre BOR si MAI, cautand o alta modalitate de praznuire a Pastelor de catre credinciosii ortodocsi-.
.
3-In seara zilei de 15.04.20 ,Dl Velea Ministrul afacerilor interne a revenit asupra Acordului incheiat cu BOR in 14.04.20, aducand modificarile respective acelui Acord.

4-Biserica Romano-Catolica,Evanghelicii etc au sarbatorit Pastele in data de 11.04.20 ,cand enoriasii acestora AU STAT ACASA ,FARA A SE IMPARTASI CU TRUPUL SI SINGELE DOMNULUI ISUS.

5- Cultele Neoprotestante Baptist,Penticostal au dat Comunicate prin care sau decis;...In luna Aprilie 20 NU v-a avea loc CINA DOMNULUI( Impartasirea cu Trupul si Sangele Domnului Isus)

6- Adunarile Neoprotestanta Independente AU SARBATORIT SI SARBATORESC PASTELE PRIN LUAREA -online- a CINEI DOMNULUI(Impartasirea cu Trupul si Sangele Domnului Isus.

7- Biserica Ortodoxa Romana a DECIS sa distribuie PASTELE(azima si lumina) catre credinciosii ortodocsi.

8- O mare GREUTATE si INCURCATURA in distribuirea.... sfintei.lumini adusa de la Ierusalim..(care este o falsitate,in ce priveste provenieinta ei- -asa cum declara un preot ortodox-Armean-ce slujeste la Ierusalim)

9- Din interventiile diferitilor credinciosi ortodocsi -facute la TV Antena 3- pe durata a cca 3 ore din data de 15.04.20 asupra subiectului...CE REPREZINTA PASTELE pentru fiecare credincios ortodocs- a rezultat existenta UNEI DEGRINGOLADE,DEBUSOLARI,BAJBAIELI etc in ce priveste INSEMNATATEA acestei sarbatori pascale si cum o INTELEGE si INTERPRETEAZA fiecare in parte.

10- Tot acest HAOS provine si este intretinut din NECUNOASTEREA BIBLIEI s-au INTERPRETAREA DIFERITA A CUVANTULUI LUI DUMNEZU-BIBLIA-de catre fiecare formatiune religioasa in parte.
etc.

CE SPUNE DUMNEZEU -BIBLIA- LAMURIT??

1-Sarbatoarea -PASTELE- a fost instituita -PRIMA DATA- de catre Dumnezeu,cu ocazia ELIBERARII poporului evreu,din sclavia egipteana ce a tinut 430 ani(Exod 12;11)

2-LUMINA calauzitoare a poporului evreu catre Canaan, a fost insusi Dumnezeu (Exod 13;21)"". Domnul mergea inaintea lor, ziua intr-un stalp de nor, ca sa-i calauzeasca pe drum, iar noaptea intr-un stalp de foc, ca sa-i lumineze, pentru ca sa mearga si ziua si noaptea""

3- PASTELE NOI TESTAMENTALE , au fost INSTITUITE SI CLARIFICATE de Domnul Isus-Fiul Lui Dumnezeu ,si constau din impartasirea cu;
a- Painea(azima,pasca) FARA DROJDIE ce reprezinta Trupul Domnului Isus ;
(1 Cor.11;24)"" ..a luat o paine.
Si, dupa ce a multumit lui Dumnezeu, a frant-o si a zis: "Luati, mancati; acesta este trupul Meu care se frange pentru voi; sa faceti lucrul acesta spre pomenirea Mea."

b- Rodul vitei(must.vin) ce reprezinta Sangele Domnului Isus
(1 Cor.11;25,26)""a luat paharul si a zis: "Acest pahar este legamantul cel nou in sangele Meu; sa faceti lucrul acesta spre pomenirea Mea, ori de cate ori veti bea din el."
. Pentru ca, ori de cate ori mancati din painea aceasta si beti din paharul acesta, vestiti moartea Domnului, pana va veni El""

4- LUMINA este reprezentata de insusi Domnul Isus
•Isus le-a vorbit din nou si a zis: "Eu sunt Lumina lumii; cine Ma urmeaza pe Mine nu va umbla in intuneric, ci va avea lumina vietii." (Ioan.8:12 ""
•Eu am venit ca sa fiu o lumina in lume, pentru ca oricine crede in Mine sa nu ramana in intuneric. (Ioan.12:46)""
5- Daca Domnul Isus LOCUIESTE in noi,atunci NOI santem Lumina lumii,asa cum este scris;
(Mat.5;14)""••Voi sunteti lumina lumii""

Pentru largirea cunostintelor, rog ca fiecare sa CITEASCA BIBLIA-CUVANTUL INFAILIBIL- a Lui Dumnezeu.

MY GOD BLESS ROMANIA&ROMANIAN PEOPLE.AMEN!

                                                                                            DRAGOMIR OLTEAN

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu