luni, 19 octombrie 2020

Rată uriașă de îmbolnăvirecu Covid 19


 În ultimele 24 de ore au fost raportate alte 2.466 de cazuri noi de COVID-19, din doar 8.040 de teste. 86 dintre cazuri noi au fost înregistrate în județul Maramureș. Alte 59 de decese au fost raportate de autorități la nivel național, în timp ce la Terapie Intensivă sunt 757 de pacienți internați cu COVID-19.

Echipaje mixte alcătuite din polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră și polițiști locali au executat, în ultimele 24 de ore, la nivelul unităților administrativ-teritoriale, în sistem integrat, 58 de misiuni. Oamenii legii au acționat pentru menținerea ordinii și siguranței publice, la verificarea respectării de către persoane a măsurii de carantinare la domiciliu sau în locația declarată, la verificarea respectării de către societățile comerciale și persoanele fizice autorizate a interdicțiilor impuse prin legislația în vigoare, respectarea normelor de igienă, de protecție individuală și distanța fizică de protecție sanitară. La TELVERDE 0800 800 165 a fost primită o sesizare cu privire la nerespectarea măsurilor de protecție individuală care este în verificare la instituțiile abilitate.

În perioada executării misiunilor au fost depistate, identificate și sancționate contravențional 20 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală. De asemenea, a fost depistată și sancționată contravențional o persoană care nu a respectat măsura de carantinare la domiciliu sau în locația declarată. Au fost verificați cu privire la respectarea măsurilor stabilite în perioadă stării de alertă peste 30 de agenți economici. S-au aplicat, în context, sancțiuni contravenționale în valoare de peste 15000 lei. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș solicită cetățenilor să respecte normele stabilite de autorități în perioada stării de alertă, să păstreze distanța fizică de protecție sanitară, măsurile de igienă și de conduită sanitară. stabilite de către specialiști.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu