miercuri, 16 iunie 2021

”Iele, Sânziene”, concurs organizat de Consiliul Județean Maramureș prin Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare»

 


Consiliul Județean Maramureș prin Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare» organizează concursul ”Iele, Sânziene”. Cei doritori de a participa la acest concurs au la dispoziție o colecție de tablouri cu motive populare românești. Provocarea este de a îmbrăca portul tradițional, iar apoi, să reconstituiți cât mai fidel imaginile surprinse în tablouri.

Fotografiile pot fi realizate în perioada 15-27 iunie. Fotografiile realizate astfel, vor fi publicate online sau trimise prin e-mail, pentru a fi jurizate și premiate de echipa muzeului la finalul evenimentului.

Participanții trebuie să își aleagă unul dintre tablourile puse la dispoziție de organizatorii concursului. Alege un tablou cu motive etnografice românești din colecția Muzeului Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare». Imaginile cu lucrări se pot găsi pe blogul muzeului, pe pagina de Facebook și în contul de Instagram al muzeului. Al doilea pas este realizarea unei fotografii semănând cât mai bine cu unul dintre personajele din tablou. Trebuie apoi, neapărat menționat titlul și autorul picturii, numele concurentului.Toate fotografiile primite până în 26 iunie 2021, la miezul nopții vor intra în etapa de jurizare. Acestea vor fi evaluate de o echipă formată din specialiștii Muzeului Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare», urmărind ca detalii de departajare asemănarea cu originalul, inventivitatea și prezentarea artistică.

Fotografiile clasate pe primele trei locuri vor fi premiate și vor fi afișate pe canalele de comunicare online ale Muzeului Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare».

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu