luni, 20 mai 2024

MIND Monday - despre TALENT!

 


Bună Dragos,

Scriam în newsletter-ul de săptămâna trecută despre încrederea de sine și subliniam că o sursă a lipsei de încredere este slaba cunoaștere de sine.

Astăzi vreau să mai dezvolt puțin ideea și să te întreb despre talentele tale.

Dacă am fi față în față și mi-ai răspunde că tu nu ai niciun talent eu ți-aș răspunde “permite-mi să mă îndoiesc!”
Vezi tu, fiecare persoană este înzestrată cu anumite talente. Este demonstrat științific, nu o spun eu!

Cel mai des, talentul este descris în literatura de specialitate ca fiind ”o abilitate sau o aptitudine specială”.  Probabil că percepția noastră legată de ce înseamnă “special” ne împiedică să ne recunoaștem propriile talente. Cei mai mulți dintre noi nu ne considerăm deloc speciali!

Dar dacă ți-as spune că de exemplu să ai o fire iscoditoare, care vrea să știe, este un talent sau dacă ești empatic - asta este un talent sau să fii fermecător - este un talent.  

Următoare definiție dată de Marcus Buckingham, un renumit autor specializat în studiul potențialului uman, contribuie la o mai bună înțelegere a talentului. După Buckingham talentul este  un tip recurent de gând, sentiment sau comportament cu utilitate practică și efecte benefice în activitățile zilnice.

Există instrumente validate științific prin care îți poți descoperi talentele și punctele forte și unul dintre aceasta este profilul DISC. Ca analist comportamental certificat pe metoda Maxwell DISC am făcut peste 100 de astfel de profile și am putut constata direct efectele benefice în consolidarea încrederii de sine a persoanelor care și-au făcut profilul.

Pe linkul de mai jos găsești mai multe informații despre profil.

PROFIL DISC

În loc de concluzie, astăzi te las cu ideea că nu talentele ne lipsesc, ci interesul de a ni le descoperi și dezvolta!


Am creat acest newsletter ca o sursă permanentă de idei și întrebări. Folosind constant această sursă, mintea ta se va îmbogăți cu gânduri noi, care vor conduce spre acțiuni și comportamente noi, care vor genera schimbări pozitive ce îți vor îmbogății viața.

Dacă îți place acest newsletter, fă-l cunoscut și prietenilor tăi! Dacă faci asta, eu îți mulțumesc!

Cu prietenie,

Bianca


LET ME BE YOUR GPS!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu