luni, 20 mai 2024

România fără patrioți și fără…Patriot

Constantin Cantacuzino si Horia Agarici sunt doi aviatori legendari, pe care România i-a avut in timpul celui de-al doilea Razboi Mondial. De la Horia Agarici, pe langa numeroasele fapte de vitejie si eroism, ne-au ramas si cateva vorbe de aur, care ar trebui pastrate in istoriografia demnitatii romanesti. Intrebat fiind, de ce se mai ridica cu avionul lui de vanatoare la cer, in conditiile in care inamicul american si cel german erau net superiori, actionand cu predilectie in bombardarea Bucurestiului si a vaii Prahovei, acesta a dat un raspuns plin de demnitate romanească – „De aia mă ridicăm cu avionul la cer si luptam, ca sa nu creadă inamicul strain, ca România este un fel de sat fara caini”!

Azi, din pacate, Romania a ajuns un veritabil sat fara caini! Si aici ma refer – fara câini de paza, deoarece corcituri intalnim la tot pasul. Mai ales in politica! Atat pe plan intern, cat si cel al relatiilor internationale. Referitor la relatiile noastre internationale cu China, Rusia sau SUA, acestea au fost total diferite, atunci cand in fruntea tarii s-au aflat romani. Romani nu neaparat din punct de vedere etnic, ci conducatori care au avut sentimente romanesti si sentimentul raspunderii cu privire la Romania. De patrioti ! Si ma refer mai ales la diplomatia noastra din perioada „carmaciului” Nicolae. Atunci cand am fost si noi „cineva” pe scena politica internationala. Astazi, la polul opus, il avem pe Presedintele Iohannis, care nu are nici un fel de sentimente pentru Romania si de aceea pentru mine el nu este decat un tradator. El nu a inteles ca nu trebuie sa aiba nici un fel de obligatii fata de sasi, de occidentali sau de americani, el trebuie sa aiba obligatii doar fata de Romania. In nici unul din cele doua mandate de Presedinte, el nu si-a indeplinit obligatiile asa cum se cuvine. Faptul ca zilele trecute a calatorit pentru a nu stiu cata oara in SUA, acum ca sa-si ridice „premiul de consolare”, este o alta insulta la adresa poporului roman. Pentru ca acest „premiu”, nu face decat sa onoreze un om care a servit SUA, in detrimentul Romaniei, fara nici o urma de demnitate sau de constiinta romaneasca ! De fapt prin acest servilism, Iohannis a vandut si tradat Romania! Exact ca si in filmul Parintelui Mega – „21 de rubini”, unde se arata clar cat sunt de umili si de garbovi conducatorii nostri politici, in fata occidentalilor si a americanilor….Grotesc!

Se pare insa ca SUA – partenerul nostru strategic, va conta si pe viitor, pe acelasi tipar de lideri politici la Bucuresti. Adica nepastori si mincinosi ! Astfel fiind sfidate si cele mai mici dorinte de demnitate ale poporului roman. Dar bineinteles celor de la Washington, nu le pasa ce simt si doresc romanii, pentru ca ei stiu ca la noi vor gasi mereu cozi de topor, precum un alde Iohannis sau Basescu….

Cu aceasta ocazie, daca tot s-au intalnit la Casa Alba, senilul Joe cu Goe al nostru, acesta din urma a mai comis-o cu una „groasa” rau. Presedintele Iohannis a plusat stapanului hegemon, aratandu-si umila dispozitie, cedarea cu titlu gratuit Ucrainei, a sistemelor sofisticate de aparare antiaeriana de tip Patriot. Sisteme pe care le-am cumparat cu bani grei, toti acesti bani fiind din buzunarul cetateanului roman. In conditiile in care Presedintele Iohannis nu produce bani, dimpotriva el consuma bani. Si sa ma ierte Dumnezeu, dar are frate niste nevoi de-a dreptul nesimtite ! Dar mai mult ma surprinde pozitia SUA, care ar fi trebuit sa se opuna unei astfel de oferte. Asta in conditiile in care cei de la NATO, ne innebunesc cu „power play-ul” lor, cum ca Rusia este in „bloc-start” sa atace tarile de la frontiera estica a NATO. Tari care conform acestor previziuni sau viziuni „mafaldice”, sunt asadar expuse si trebuiesc fara indoiala sa fie pregatite pentru „descalecatul lui Putin Voda” pe meleaguri europene…Un fel de noua Apocalipsa. Dar nu ca si in Apocalipsa biblica dupa Ioan, ci Apocalipsa de dupa Putin. In aceste conditii, cu Apocalipsa rusa care bate la usa, la pachet cu inflatia si mega criza economico – financiara, ar fi firesc ca NATO sa-si intareasca membrii, nicidecum sa-i slabeasca. Sa-i inarmeze, nu sa-i dezarmeze. Asa ar fi logic. Si atunci normal ar fi sa intareasca in primul rand statele din prima linie de la frontiera NATO, care sunt cele mai expuse. Printre care ne aflam si noi. Desigur ca si Ucraina este importanta, un fel de „very ( Gery ) important Person”, dar cine mai gandeste sau crede azi, ca Ucraina mai poate castiga in razboiul cu Rusia – este un utopic ! Iar utopiile se platesc scump in istorie!

Până una alta, România este dezarmată. Avem de-a face cu o actiune de dezarmare a noastra, simultana cu cresterea prezentei armatelor straine pe teritoriul Romaniei. Asadar noi dam Ucrainei armamentul nostru, cumparat cu banii nostri – o Ucraina despre prietenia careia, putem sa ne indoim, daca stim putina istorie. Iar pe de alta parte, ne punem destinul apararii noastre in mainile „aliatilor” nostri, care vin si ne ocupa cu armatele lor. Pe care tot din banii nostri le intretinem ! Asta in timp ce Rusia, se uita la noi cu ochi tot mai putin amicali, deoarece Romania se implica aiurea intr-un razboi impotriva Rusiei. In conditiile in care vecinii nostri – Ungaria, Serbia, Bulgaria se impotrivesc acestui razboi ! Chiar si Turcia, un vecin putin mai indepartat si a doua putere NATO din Europa – se opune acestui razboi !

In aceste conditii, nu putem decat sa speram ca România, va putea ocupa un alt loc si va adopta o alta pozitie cu privire la politica globala a relatiilor internationale, de indata ce conducerea României va fi preluata de politicieni fideli si loiali intereselor nationale romanesti ! Sper din tot sufeltul ca România nu va ramane etern pe mana trădătorilor si vom redeveni cu ajutorul patriotilor români, o tara suverana. Ca ne vom recastiga independenta !

Si ca sa termin cu speculatiile unora, cu mintea-n punga de 1 leu, noi nu avem de a alege intre China, Rusia, SUA sau UE. Asa cum nici Ungaria nu alege intre variantele enumerate anterior. Noi nu avem de ales intre ele. Optiunea este intre a ne apara interesele sau a ne abandona interesele ! Mai ales ca momentan inca avem nevoie de „vize politice” si turistice, atat pentru Washington, cat si pentru Beijing sau Moscova. Iar Schengen-ul european este doar partial si total nesemnificativ pentru economia noastra. Noua ca si patrioti, ca si suveranisti ne place la Bucuresti, la Cluj Napoca, la Iasi, la Brasov, la Constanta. Aici am vrea sa trăim. Dar să trăim bine si in demnitate! În traditiile si Credinta noastra ortodox creștină!

 

Cristian Ardeleanu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu