vineri, 2 august 2024

Nu cred că putea fi o soluție mai bună! Mircea Lucescu este noul antrenor al naționalei de fotbal!

Răzvan Burleanu (40 de ani), președintele Federației Române de Fotbal, care și-a întrerupt concediul și a revenit de urgență la București pentru a negocia, ar fi ajuns la un acord cu reputatul antrenor, susține fanatik.ro.

„Il Luce” se pare că a pus anumite condiții pentru a prelua selecționata României, iar șeful de la Casa Fotbalului i-ar fi acceptat toate doleanțele. Printre altele, Mircea Lucescu a dorit să aibă un cuvânt de spus legat de strategia de dezvoltare a loturilor de tineret.
„FRF i-a oferit celui mai titrat antrenor român din istorie un venit lunar de 27.000 de euro și o primă de calificare de 200.000 de euro la Campionatul Mondial din SUA, Canada și Mexic. Mircea Lucescu nu va fi director tehnic, Mircea Lucescu va fi selecționerul naționalei României, la fel cum au fost Edi Iordănescu, Rădoi, Daum”, notează aceeași sursă.
Practic, Burleanu i-a oferit lui Lucescu același salariu pe care i-l pregătise și lui Edi Iordănescu, dacă acesta ar fi acceptat să semneze un nou angajament.
Conform aceleiași surse, Mircea Lucescu ar fi inspectat, joi la prânz, alături de Răzvan Burleanu și de Mihai Stoichiță, baza de la Mogoșoaia pentru a lua un prim contact cu angajații, cu staff-ul și pentru a pune la punct deja primele detalii legate de noua postură.
Chiar dacă și-a luat marjă de siguranță mijlocul lunii august, Burleanu și Stoichiță vor să instaleze rapid un selecționer care să aibă vreme să intre în pâine.
Calificarea și participarea la EURO 2024 îl ajută foarte mult pe cel care va prelua echipa pentru că există absolut toate analizele necesare despre jucători. Jucători care au arătat ce valoare au și nu ar mai fi nevoie de monitorizări aprofundate.
Mircea Lucescu a spus de nenumărate ori că nu se mai poate întoarce la echipa națională, pe care a mai condus-o acum 38 de ani, dar pentru el este finalul perfect de carieră.
În SuperLigă nu și-a dorit să revină pentru a nu trezi fel de fel de animozități printre dinamoviști, rapidiști și stelisti, iar o ofertă interesantă din străinătate întârzia să apară. Așa că echipa națională ar fi exact ce-i trebuie unui antrenor atât de îndrăgostit de fotbal, dar care are, totuși, o vârstă.
Prima acțiune a noului selecționer va fi pe 6 septembrie, meci cu Kosovo, în Liga Națiunilor.

Grigore CIASCAI

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu