luni, 27 mai 2019

Adrian Năstase: „Îmi pare rău pentru ce îndură Dragnea, ştiu ce înseamnă umilinţa unei condamnări”


Adrian Năstase a afirmat, luni, 27 mai,  pe blog, că îi pare rău pentru ceea ce îndură Liviu Dragnea, mai ales că știe ce înseamnă „umilința unei condamnări”. Fostul premier a precizat că Dragnea ar fi trebuit să demisioneze de la șefia PSD după scorul „umilitor” la alegerile europarlamentare.
„Sunt două lucruri distincte: 1. Dragnea trebuia să-și dea demisia din fruntea partidului după rezultatul umilitor la alegerile de ieri; 2. Condamnarea lui, într-un dosar cusut cu ață albă, este o condamnare ce a avut un obiectiv politic. Această condamnare, că și felul în care a fost „însoțit” Dragnea spre Rahova arată că suntem un popor crud, ușor de manipulat, și că, după „revoluția votului”, a urmat justiția populară”, a scris Adrian Năstase, luni pe blogul personal.
Fostul premier a mai spus că au existat acțiuni politice interne și externe de-a lungul timpului pentru a transformă PSD într-un partid de 20%.
„În mod paradoxal, folosirea social media nu ne duce spre viitor ci spre trecut. Acțiunea politică internă și externă au avut și au că obiectiv transformarea PSD într-un partid de 20% care să nu mai aibă un rol determinat în guvernarea României. Pentru asta s-au folosit, de-a lungul timpului, atât cozi de topor cât și anumiți lideri care, conștient sau nu, au intrat în astfel de jocuri”, a completat Năstase.
Acesta a adăugat că încercările lui Liviu Dragnea de a negocia cu statul paralel l-au dus într-o înfundătură pe liderul PSD, pe plan personal, iar partidul într-o criză profundă.
Liviu Dragnea a fost dus, luni seară, la Penitenciarul Rahova pentru a fi încarcerat în urmă condamnării definitive la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu, în dosarul angajărilor fictive de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (D.G.A.S.P.C.) Teleorman. Liderul PSD urmează să stea într-o perioadă de carantină de 21 de zile, după care autoritățile vor decide la ce penitenciar își va execută pedeapsa.
Este a două condamnare definitivă a lui Dragnea după cea de la referendum, când a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare.


Sursa: Mediafax

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu