miercuri, 29 mai 2019

Vijelie în Maramureş


 O furtună puternică s-a abătut marți, 28 mai, asupra municipiul Baia Mare dar și asupra altor localități din județul Maramureș. În doar câteva minute, din cauza ploilor cu grindină și a vântului puternic în Baia Mare străzile au fost inundate, au fost distruse mai multe acoperișuri, s-au rupt copaci și stâlpi de electricitate. De asemenea din cauza grindinei de dimensiuni mari aproximativ 200 de vehicule au fost avariate, având parbrizele sparte și capotele distruse.
În urma furtunii în municipiul Baia Mare au fost distruse 10 acoperișuri de bloc, 8 acoperișuri de case, mai multe autovehicule avariate și peste 100 de copaci doborâți. De asemenea un autoturism a rămas blocat din cauza unor arbori căzuți pe carosabil. În autoturism se aflau 4 persoane, 3 copii și un adult. Aceștia nu au suferit răni în urma prăbușirii arborilor.
În localitatea Hideaga au fost distruse 5 acoperișuri, mai multe autovehicule și au fost mai mulți arbori căzuți.  În ceea ce privește pagublele provocate agricultorilor, reprezentanții Direcției pentru Agricultura Județeană Maramureș îi îndeamnă pe maramureșeni să se adreseze primăriilor.
Adminsitrația Națională de Meteorologie a emis astăzi o nouă avertizare cod galben de ploi și vijelii pentru județul Maramureș. Până în 30 mai la ora 06:00 vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, vestul și nordul Olteniei și al Moldovei, precum și în nordul Munteniei. Aceasta se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, grindină, vijelii și averse torențiale. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și izolat 40…50 l/mp. Ieri sistemul RO ALERT a transmis mesaje de avertizare cu întârziere, când deja furtună s-a oprit.
                                                                                Mara Media

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu