sâmbătă, 25 mai 2019

Luminiţa Arhire: ”SFÂRȘIT DE CAMPANIE”

Măi cetăţeni, sunt uluită: da’ chiar nimeni n-a observat că Werner Klaus a fost la Cluj Napoca şi că s-a vânturat prin centru? Pe Emil Boc, hai să zic, oamenii de pe stradă nu l-au văzut, că era la nivelul asfaltului, dar pe falnicul nostru preşedinte – ilustrația vie a proverbului „e lung Hans ca să ajungă la slănină”, cum să nu-l vezi? Hai, nu fiți răutăcioși și nu mai ziceți că nu l-au observat nici șefii de stat și de guvern de la summitul istoric de la Sibiu, că acolo, după ce a călcat-o pe doamna Angela pe monturi, dânsa și-a amintit cine este și unde l-a mai văzut… și ce mult a regretat, simultan, că România nu l-a mai putut alege în cea mai înaltă funcție în stat pe băiatul ăla chel, cu ochi zbanghii, care o ciupea discret de sâni și-i spunea bancuri marinărești fără perdea… Pe când ăsta… ce bancuri, dragă? Lipsit total de simțul umorului…
Trecea lumea în centrul Clujului de ziceai că în absența sepepiștilor s-ar fi urcat și ar fi coborât clujenii de pe Klaus fără să-și dea seama că e mai mult decât „o mică piedică în calea uitării” – înțelesul, de astă dată, fiind „…o mică piedică în cale VEDERII”- un obstacol minor care te oprește să constați ce s-a mai băgat nou la magazinele de pe corso… Boc Emil purta eșarfa de primar, ca să-și semnalizeze prezența și să nu calce pe el cetățenii grăbiți iar Klaus, emoționat că nu e nimeni prin preajmă, i-a spus acestuia de două ori: „Domnule primar-general” ( dar, desigur, ce toantă e Veorica în timp ce prezidentul sclipește de inteligență) și s-a simțit cam ca atunci când a destăinuit publicului, de la microfonul prezidențial, sprijinit în trei pietre din pavaj- fie vorba între noi, putea să-i pună microfonului „o cărămidă în chiloți/ ca să nu-l sufle vântul”- că s-a hotărât să le mai ceară lu ‘ „dragii mei” încă un mandat. Tot așa, nici atunci nu a părut nimeni capabil să priceapă că era un moment istoric și lumea se tot fâțâia prin piață…„Cine-i, dragă, ăla de vorbește la microfon și nu-l ascultă nimeni ?”… „Ăla? A, președintele!” și oamenii își vedeau de treabă. Revoltător!
Clujul nu-l merită pe marele om de stat, i-a frânt inima și am impresia că nici pe Rareș Bogdan nu-l merită, deși acesta își pusese costumul lui bun, de ceremonie, pe care l-a purtat ultima oară la nunta aceea unde țâșneau orhideele din masă, din nuntași, din tavan, din pereți, nestăpânit, eh!… vă aduceți aminte, prieteni, un fel de ALIEN ORHIDEIC care amenința să-i pape pe miri și pe nași, dacă nu erau atenți și nu se fereau la timp!
Dar să vedeți ce inimi frânte au fost la mitingul ALIANȚEI 2020 USR PLUS, din Parcul Izvor… ultimul miting de amploare înaintea alegerilor din 26 mai 2019… și cât de impresionat a fost Guy Verhofstadt că a trebuit să vorbească în fața unei cete restrânse de curci plouate la propriu, despre cum trebuie să lupte curcile cu corupția și cum trebuie să instaureze statul de drept! Din fericire manifestarea avea un moderator atât de stupid, încât cetățenii susținători de sub umbrele sau ambalați în folie de PVC cu gluguță îl priveau aproape cu atenție și îngrijorare,ca vrăjiți. Dânsul a spus: „Ziua de duminică este despre cursul tării noastre în Europa dar este în bună măsură și despre cursul Europei !” Hai, tu, să-nnebunești!…și cam asta a fost tot. Au cântat unii la sfârșit iar filmul despre marea manifestație s-a încheiat cu : „Filiala Galați! Măi, filiala Galați! mai aveți locuri în mașină”?
Mitingul, sărăcu’, a avut un succes modest (sper că Guy Verhofstadt avea o teslă mică la el cu care să-și tempereze starea nervoasă explozivă din momentul când și-a dat seama cam pentru ce s-a deplasat el până în România, deși putea foarte bine să doarmă acasă și să transmită, pe seară, un mesaj televizat, exact așa cum au făcut alții mai deștepți). Bine că nu l-a adus cu el și pe colegul Macron, așa că va putea să-i arate poze de la mitingul PSD de la Craiova și să-i spună să nu-și facă griji, că situația e sub control, că „armata” militanților e mare și că așa a arătat manifestarea – doar ăla n-are de unde să știe cum a fost.
Andrei Caramitru, în schimb, e mulțumit de cum se mișcă lucrurile:
„Mă uimește surpriza unora cică mari analiști care nu cred că PSD poate lua doar 20% de la 45% acum doi ani. Deci 20% e absolut rezonabil și rațional. Gândiți un pic. Și da – cred că e foarte posibil ca Alianța USR/PLUS să ia peste PSD (…) Duminică la 9 p.m. o să fiu live pe Facebook la emisiunea lui Lucian Mîndruță unde vom comenta rezultatele -după-merg în Piața Victoriei pentru a sărbători victoria împreună cu voi”
…………………………………………………………………………...................................................
Păi, să le urăm succes, zic!

P.S. În fotografie puteți observa, că în ciuda a tot ceea ce am scris mai sus, UN CETĂȚEAN DIN CLUJ l-a recunoscut și salutat, totuși, pe președinte. Și de ieri îl caută pe cetățeanul respectiv tot SPP-ul, ca să-i mulțumească și să-i dea un exemplar din EU.RO, cu autograf, pentru că a salvat onoarea Clujului!

Autor: Luminița Arhire
Sursa: Luminița Arhire Facebook

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu