sâmbătă, 18 ianuarie 2020

INVITAŢIE ÎNSCRIERE ÎN ANTOLOGIA LITERARĂ ",,OPREȘTE-MĂ, ÎN TINE, ANOTIMP", CHIUZBAIA, MARAMUREŞ 2020


ANUNȚ DE INTERES ... DOAR PENTRU CEI INTERESAȚI!


 Ne-am hotărât! EU - VASILE BELE, în deplină armonie și prietenie cu profesorul GELU DRAGOŞ ... și să fim mai compleți, vorba românașului care mai trăiește în România, ,,UNDE-S MULȚI PUTEREA CREȘTE”, l-am inclus în colectivul de coordonare al acestei ANTOLOGII LITERARE DE POEZIE ȘI PROZĂ, și pe fârtatul NELU DANCI – poet popular, din Trestia de loc, dar venit ginere în PLOPIȘ. Și el o fost de acord!
Deci ... dorim să alcătuim o ANTOLOGIE, că tot traversăm o perioadă de ,,avânt literar” și parcă, e un moft, de-a apărea în astfel de volume. Din punctul meu de vedere, includerea/introducerea într-o astfel de antologie este o treabă extrem de frumoasă, benefică literar și de... măreață. Ba poate fi și un motiv de laudă! Este un prin pas spre a face cunoștințe cu alți prieteni de breaslă, fie ei debutanți, fie ei cu ,,puternice” CV-uri literare. Vezi/observi cum scriu și ceilalți din jurul tău! Ba, chiar mai mult, aceste antologii, vor fi sau sunt repere importante pentru cei care se încumetă (hazardează) să facă (,,producă”) acele volume de critică literară, numite ba ... dicționare ale literaturii, ... ba istorii ale literaturii, sau alte asemenea.
Planurile noastre, au profunzime! Nu se opresc aici ... ba chiar merg mai departe, poate pentru a răspunde întrebării – DE CE ACEST DEMERS SCRIITORICESC? O întrebare foarte bine-venită, în acest context. Ideea e ... tot vorba românului, (hai să zicem de această dată, și a celor din Diaspora, ,,DE-A FI LUME ȘI-OM TRĂI”, cu ajutorul lui Dumnezeu, suntem pe cale de a ORGANIZAŞI  O TABĂRĂ DE LITERATURĂ, motivați fiind de exeperiența anilor trecuți, când am participat în mai multe tabere de creație – lucruri, despre care, oricât de bun orator aș fi, nu aș putea povesti pe măsura evenimentelor.
Așa stând lucrurile, ne încumetăm să îndrăznim să încercăm ... zicem noi! Să vedem cine ne susține?! Să vedem ce planuri avem? Să vedem cu cine? Și mai ales ... să vedem când?
,,ÎNCERCAREA MOARTE N-ARE”! Și alții au încercat și au reușit. Noi, de ce nu am putea? Dacă vor fi piedici? (și vor fi!) le vom face față, așa cum am făcut față multor nemernicii din viață.  
NOI, ORGANIZATORII, cei trei Crai, (nu zic sfinți, pentru a nu-i supăra!), Vasile, Ioan (de la Nelu) și Gelu (nume predestinat de domnitor), încercăm, că de reușit, cu ajutorul lui Dumnezeu, sigur, vom reuși. Dacă NU, oricum ne asumăm, riscul.
Și iar deci ... va fi ANTOLOGIA ... poate va fi şi TABĂRA – sperăm. Să vedem ce ne aduce 2020-ul! Că de evenimente nu vom duce lipsă, nici în plan politic și nici în plan literar, zicem, gândindu-ne doar la evenimentele deja anunțate, d-apoi cele spontane!?
Aici, în tabăra literară pe care o vom organiza, se va lansa această antologie, căci pentru parte din cei incluși în volum, avem intenția de-a îi invita și în tabăra, drept parteneri literari. Eu, am propus, drept titlu și pentru tabără și pentru antologie – OPREȘTE-MĂ, ÎN TINE, ANOTIMP. Domn prof. Gelu DRAGOȘ, zice să fie, OPREȘTE-MĂ, LA TINE, ROUĂ, apoi ... să mai zic, vorba românului, ,,ASTA SĂ FIE CEA MAI MARE PROBLEMĂ”, NU?! Și, mie chiar îmi plac, amândouă, dar ne vom hotărî, garantat. Cert, este un singur lucru ... titlul va purta și numele volumului și numele taberei literare. 
Și, ultimul deci, din fraza asta, rugămu-vă să îndrăzniți, să participați fie la volum, fie în tabără, fie și ... și ...!
Noi, vă dăm de știre, apoi mneavoastră, faceți cum îți vrea, vorba unui român, ,,FĂ DUMNETA CUM ÎI GÂNDI TU”.
DEOCAMDATĂ, vorbim despre antologie, pentru că avem unele pretenții, și noi! Adică, nu știu cât pot fi ,,pretenții”, dar CONDIȚII, știm sigur c-or fi! Daʹ numaʹ pentru cei interesați. Sunt niște date și condiții minime cerute, în astfel de împrejurări:
-          cerem celor care vor să vină cu noi p-un drum, să ne trimită POEZII, PROZĂ, ESEURI, EPIGRAME, INTERVIURI, ce-or vrea, în format electronic, adică în ,,ataș”, format 12, ARIAL, cu titlu de 14 BOLDAT, scrisul de 12 – ARIAL;
-          apoi, ne-ar prinde bine un scurt CV – (curriculum vitae), no! Că știți ce-i acela. Dacă vreți și poză, îi și mai nealcoș, a ieși o treabă și mai faină. Daʹ io, zic, să hie și tʹip, poza, adică-ta!
-          apoi, nu uitați OPERA ... adică-ta ceie ce vreți să apară, corectată! Că nu stăm noi să corectăm, nu-i așe domn profesor? Și api o virgulă, un punct ... poate schimba multe!
-          fiecare răspunde de ceea ce trimite, să corespundă normelor literare, adică nu ,,tăte” prostiile.
-          și pentru că nimic nu se face gratis în lumea asta, ne gândim la un preț, de cost – 100 ron (un milion vechi) și participanții vor primi 3 volume, în banii aieștia. Noi, sperăm să ne încadrăm, dar de cerut, și alți bani, nu cred că vom cere. Că suntem oameni serioși și vorba ni-i vorbă, ,,vorba românului!”.
-          ȘI CE-I MAI IMPORTANT ERA SĂ UITĂM: de când până când?!
Cam din clipa de față, până în luna martie noi vă primim materialele. Adică-ta, TERMEN – 1 martie 2020. Fix. Cine vine, vine, cine nu, să steie acasă. Am glumit ...  
Și mai e un amănunt ... unde să fie trimiși banii? În varianta în care or fi interesați/participanți/doritori și mai de departe. Vom deschide un cont, și vă vom informa, ce și cum! Astăzi, sâmbătă, 18 ianuarie, îi închis la bancă. Dar vă ținem la curent, când îi vorba de bani ... 
-          Materialele se vor trimite pe adresa de mail v_bele@yahoo.com, (la Vasile BELE) sau la domn profesor dragos.gelu@yahoo.com cu rugămintea de a scris la SUBIECT – pentru ANTOLOGIA LITERARĂ – OPREȘTE-MĂ, ÎN TINE, ANOTIMP ...
- ATENȚIE: DE ASTĂZI VORBIM OFICIAL! Adică, mergem înainte, vorba oarecui ,,CĂ ÎNAINTE O FO MULT MAI BINE!”. EU N-AM DE UNDE SĂ ȘTIU, CĂ NU-S DE MULT, P-ACI ... Domnuʹ profesor, cam atâta am vrut dacă ar mai trebui ceva, rogu-te să intervii matale ...
Nu știu dacă veți avea răbdare de-a citi tot, ideea pe scurt este următoarea:
            În vederea includerii Dumneavoastră în volumul OPREȘTE-MĂ, IN TINE, ANOTIMP - antologie literară de poezie și proză, COORDONATORI – Gelu DRAGOȘ, Vasile BELE și Nelu DANCI, vă rog să confirmați participarea în următoarele condiții: - fiecare participant va avea rezervate 5 pagini; veți trimite poezii, proză, eseuri, însoțite de un scurt CV LITERAR SI O POZĂ; perioada de trimitere a materialelor este 10.01.2020 - 01.03.2020 ... iar materialele vor fi trimise pe adresa de email v_bele@yahoo.com, și dragos.gelu@yahoo.com - urmând ca să primiți confirmarea primirii e-mailului; doritorii vor primi/comanda cel puțin(minim) 3 exemplare din Antologie; volumul antologic va fi lansat festiv în cadrul TABEREI LITERARE ,,OPREȘTE-MĂ, ÎN TINE, ANOTIMP", organizată în Maramureș in perioada mai-iunie, unde veti fi invitați să PARTICIPATI; vă mulțumim pentru interesul acordat și așteptăm materialele. Suma totală -100 ron, care include inclusiv taxele poștale. Ce ziceți?
Cam asta ar fi ... noi, vă mulțumim tare nealcoș, și vă așteptăm! Să vedem cine are curaj? Doamne ajută! ...

                                                                 VASILE BELE

2 comentarii:

  1. Ok. Sper să fie o treabă faină. Mai vb. DACĂ titlul antologiei/taberei nu este încă bătut în cuie poate ar fi bine să vă gândiți să introduceți în titlu și un element specific zonei Maramureșului, poate Oprește-mă în tine Maramureș.

    RăspundețiȘtergere