miercuri, 15 ianuarie 2020

Maramureșul ar putea „contribui” la sancționarea financiară a României


Anul acesta se împlinesc 10 ani de la stabilirea amplasamentului Centrului de Management Integrat al Deșeurilor. Locația a fost aleasă în satul Sârbi, comuna Fărcașa, pe locul numit de localnici Dealul Urniturii. Cum era ușor de anticipat, dealul s-a urnit și construcțiile au luat-o la vale. De doi ani de zile, CJ Maramureș ne spune că proiectul este realizat în proporție de 80%.
În 2018 executivul județean a plătit un nou studiu geo prin care să se identifice o soluție de stabilizare a terenului. Studiul, cu tot cu aplicarea soluției, costă bugetul județului 13 milioane de lei, bani nerambursabili. Lucrările de stabilizare/punere în siguranță  a investiției trebuiau finalizate, conform autorizației, până la 1 ianuarie 2020.
„Am fost la depozitul de la Sârbi. Lucrările de stabilizare sunt departe de a fi terminate. Întreg proiectul este unul al cărui finalitate este sub semnul întrebării. Efectele le vedem cu toții. Lângă Baia Mare avem un munte de gunoi de aproape 10 metri. O imagine hidoasă, cu păsări care se învârt în stol deasupra unor deșeuri menajere care-ți strâmbă nasul de la mirosul emanat. Din cauza nefinalizării SMID se mai face o groapă de gunoi lângă Arieșul de Pădure. Înmulțim gropile neconforme în timp ce UE amenință România cu declanșarea procedurii de infringement. Pentru toate acestea plătește fiecare cetățean al județului, nu președintele CJ, Gabriel Zetea”, a declarat vicepreședintele Camerei Deputaților, parlamentarul USR, Vlad Duruș.
Biroul de presă, Cabinet parlamentar deputat Vlad Emanuel Duruș

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu