marți, 7 aprilie 2020

A ieşit miliţianul din autorităţi în vremea pandemiei!

Se pare că nu a fost de ajuns să treacă 30 de ani de la revoluţia din decembrie 1989 ca să iasă la suprafaţă reflexele comunismului din noi. Pandemia aceasta reală, dublată de o pandemie a fricii şi dezinformării este prilejul cel mai bun să scoată miliţianul din poliţist sau politician. Peste noapte poliţiştii au devenit miliţeni în comportament. Autorităţile se laudă cu suta de mii de amenzi date, dar nu sunt în stare să asigure măşti, ochelari de protecţie şi combinezoane în spitale, fapt ce a dus la răspândirea epidemiei.
Cu ce suntem noi, vinovaţi şi amendaţi, românii că autorităţile nu şi-au făcut treaba? Atitudinea poliţiştilor a devenit brutală, pe alocuri chiar violentă. Sunt tot mai multe cazuri de români amendaţi abuziv cu încălcarea ordonanţelor militare, care oricum frizează nerespectarea Constituţiei. Românii sunt obligaţi să stea în case, dar pentru interesele economice germane, cu încălcarea ordonanţei militare, se trimit cu chartere muncitori agricoli în zone roşii din Germania ca să culeagă sparanghelul lui Merkel de pe câmp. Unde este egalitatea în faţa legi? Recent, cetăţenii sunt nu numai amendaţi, dar şi loviţi de miliţieni în exerciţiul funcţiunii. Apar tot mai mult filmuleţe video cu miliţeni agresând cetăţeni, asta într-un stat democratic UE şi NATO. Sunt jandarmi care încalcă legea. Incidentul şocant a avut loc duminică, 5 aprilie, în Brăila. Pe filmuleţul postat pe reţelele de socializare se vede cum un jandarm şi un poliţist verifică actele unui tânăr care ieşise cu bicicletă să se plimbe. După ce se urcă pe bicicletă şi pleacă, jandarmul îl loveşte puternic cu piciorul pe tânăr. Femeia care a filmat toată scena îi reproşează jandarmului gestul, iar acesta îi răspunde că ar fi procedat în aceeaşi manieră cu orice persoană. Conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Argeş a dispus, luni, efectuarea unor verificări interne, după ce o tânără a afirmat că un poliţist i-a cerut favoruri sexuale pentru că a ieșit din casă fără declarația pe propria răspundere. În România s-au suspendat drepturile şi libertăţile cetăţeneşti mai grav ca pe vremea comunismului. Sunt abuzuri inimaginabile ale autorităţilor, care vor plăti după trecerea pandemiei de frică. Pentru că de foame şi disperare oamenii vor ieşi din paradigma fricii şi nu vor accepta să mai fie batjocoriţi, minţiţi şi umiliţi de autorităţi, care se folosesc de pandemie pentru a introduce un regim totalitar în România? De ce spun că s-a ajuns mai rău ca în comunismul anilor 1980? Atunci ne puteam plimba măcar liberi în parcuri şi la pădure, azi suntem amendaţi că ne folosim de acest drept de recreere, care înseamnă viaţa şi imunitatea noastră. S-a ajuns să tremure de frică copiii preşcolari când trec pe lângă parcul de la colţul blocului să nu fie bruscaţi şi amendaţi părinţii care sunt cu ei de către miliţieni. Nici în comunism nu am avut acest stres. S-a ajuns ca medicii de pe statele de plată ale companiilor farmaceutice să ne spună că statul cu lunile în casă nu afectează sistemul imunitar. Suntem minţiţi pe faţă. Presa este cenzurată indirect, iar pe reţele de socializare au prioritate veştile rele, nu cele bune. Cine are interesul să pună economia României pe butuci? Danemarca şi Austria redeschid şcolile şi miciile afaceri. În România totul se înăspreşte până la explozie? Democrația și libertatea este suspendată în ciuda CEDO?
Am vorbit cu mulţi prieteni la telefon din Germania, Austria sau Luxemburg şi mi-au spus că s-au luat măsuri similare ca la noi, dar fără ca să fie interzise plimbările în parcuri sau în pădure cu distanţarea socială de rigoare. Ei se minunează de abuzurile de tip miliţienesc din România. Conducătorii acestor ţări, care sunt mai puternic lovite de coronavirus, au înţeles că singura supapă de sănătate fizică şi mentală a oamenilor în aceste vremuri de cruntă izolare este ieşirea în aer liber în parcuri şi pădure. La noi şi acest drept autorităţile ni l-au luat, iar tot mai mulţi pacienţi sunt aduşi la spitalele de psihatrie. Politicienii vor să ne mai ţină o lună în situaţia de urgenţă când economia a fost pusă pe butuci şi oamenii încep să nu mai aibă bani de mâncare. Deja ţări ca Austria sau Italia au deschis frizeriile şi coaforurilor cu programare. E o măsură de igienă fizică şi mentală. Omul nu poate fi ţinut ca un câine în lesă că aşa vrea Arafat sau Vela, că şi-au descoperit vocaţia totalitară? Miliţianul din politician a ieşit în aceste zile, ca şi reflexele comunismului. Par că aceste excese din România sunt intenţionat făcute? Sub pretextul unei pandemii reale şi periculoase se instaurează o dictatură cu reflexii de tip comunist? Poţi plimba căţelul în parc, dar copilul nu! E vremea lui Kafka. Un grup politic vrea puterea totală în România? Nicio putere din lume care impune restricţii cu încălcarea gravă a libertăţilor şi drepturilor cetăţeneşti, precum şi a democraţiei, nu va renunţa de bună voie la autoritatea ei nelimitată. Pentru puterea autoritară pandemia este pretextul nu cauza introducerii măsurilor totalitare, în vederea perpetuării puterii absolute. Ceea ce nu au înţeles politicienii este că, atunci când poporul se va trezi din pandemia reală şi din cea de frică şi minciună indusă se va prezenta ca tinerii din decembrie 1989 cu pieptul gol în faţa miliţienilor înarmaţi cu gloanţe şi vor scanda: Vom muri şi vom fi liberi! Istoria ne-a învăţat în anumite momente limită că dreptul la libertate este mai important ca viaţa. Dreptul la libertate şi conştiinţă ne diferenţiază de animale. Democraţia este cea mai mare realizare după 1989 în România. Să nu o ratăm astăzi cu măsuri totalitare iniţiate la extrem!
Ionuţ Ţene

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu