marți, 7 aprilie 2020

Rugăciunile noastre pot salva lumea!



A început luna aprilie, se apropie cu paşi repezi sărbătorile pascale, Sfintele Paşti, dar veştile nu sunt dintre cele mai bune. După incendiile apocaliptice din Australia, după criza migranţilor sirieni iată că a apărut acest virus mortal COVID-19 care face ravagii nu numai în Europa şi Asia, ci în toată lumea.
Unii spun că ar fi un virus fabricat în laboratoarele secrete americane sau chineze, alţii spun că datorită încălzirii globale şi topirii gheţii s-au activat viruşi necunoscuţi care erau conservaţi în stare latentă de mii de ani. Indiferent de scenarii, indiferent de ce spun unii sau alţii, pandemia aceasta ne-a dat viaţa peste cap.
Acum înfloreşte în Pădurea „Bavna” laleaua pestriţă şi este primul an, după mulţi ani, când nu pot s-o văd „live”datorită stării de urgenţă instituită în România. O altă premieră nedorită este faptul că s-au întrerupt cursurile şcolare şi doar Cel de Sus ştie când se vor relua, cum se va încheia anul şcolar. Scenarii sunt destule, doar suntem buni la „scenarită”...
A venit primăvara şi în loc de veselie, armonie şi speranţă în suflete, avem tot mai multe îndoieli, temeri iar singura soluţie, după umila mea părere, este întoarcerea la Dumnezeu.
A fost o vreme când televizorul îmi lua mult timp, dar parcă m-am săturat de el, în mod sigur şi pentru ştirile din ce în ce mai alarmante la ravagiile pe care acest păcător coronavirus îl face în ţara mea. Nici nu mai ştii ce să crezi, pe cine să compătimeşti, pe medici sau pacienţi, pe poliţişti, vameşi sau pe românii care se întorc cu coada între picioare din diaspora?!
Trăim vremuri tulburi iar politicienii români sunt ca de obicei, incoerenţi, iresponsabili,stângaci, nedecişi iar pandemia se extinde cu o repeziciune alarmantă. Ar trebui luate măsuri logice, gândite, atât în ceea ce priveşte economia cât şi siguranţa românilor.
Şi atunci ce să faci? Să te pui în genunchi, în casa ta, în colţişorul tău, să ai o discuţie sinceră cu Dumnezeu Tatăl şi cu Fiul Isus, cel care a pătimit pe cruce pentru păcatele noastre! Rugăciunea este mijlocul prin care lumina se revarsă în sufletele noastre şi poate salva această lume bolnavă. Să ne rugăm pentru sănătatea familiei, rudeniilor, românilor, lumii întregi. Amin!

                                                                                                 Gelu Dragoş, UZPR

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu