joi, 28 mai 2020

Europa, un mare MULȚUMIM din partea noastră!


Sper ca guvernanții să aibă înțelepciunea de a cheltui aceste fonduri în folosul nostru, al tuturor.
"România ar urma să primească 33 de miliarde de euro dintr-un fond special creat de Comisia Europeană pentru a ajuta la revenirea economiilor grav afectate de pandemie, potrivit unui document făcut public miercuri de executivul european. România ar fi al doilea beneficiar din rândul țărilor central și est-europene, după Polonia (alocare de 64,5 miliarde de euro).
Ungaria, Bulgaria, Croația și Slovacia ar urma să primească câte 15 miliarde de euro, Cehia – 11,3 miliarde de euro.
Cei mai mari beneficiari ar urma să fie Italia (153 de miliarde de euro) și Spania (149,3 miliarde de euro), ele fiind țările cele mai afectate de pandemia de coronavirus.
Doar 12 miliarde din cele 33 sunt rambursabile, sub formă de credite ce trebuie returnate, dar credite cu dobânzi extrem de mici."
(G4Media)
Pe lângă aceste fonduri speciale de relansare, țara noastră va beneficia și de peste 40 de miliarde de euro prin intermediul programelor din Cadrul Financiar Multianual, ceea ce face ca fondurile europene disponibile pentru România în următorii 7 ani să se situeze la un nivel fără precedent, de peste 70 de miliarde de euro”, a spus europarlamentarul Dacian Cioloș.

Autor: Aneta BORŞ

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu