miercuri, 27 mai 2020

Porți ale instituțiilor de cultură redeschise pentru public

Printre măsurile de relaxare prevăzute de autorități odată cu trecerea României din starea de urgență, în starea de alertă, s-a numărat și redeschiderea pentru public a instituțiilor de cultură. În acest context, majoritatea instituțiilor de cultură din subordinea Consiliului Județean Maramureș și-au reluat programul cu publicul, cu respectarea tuturor măsurilor privind prevenirea răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus.
Biblioteca Județeană „Petre Dulfu” Baia Mare și-a reluat gradual activitatea sediului central, începând cu data de 18 mai. Instituția funcționează cu un program experimental și oferă un serviciu de împrumut carte la domiciliu, conform următorului program: în zilele de luni și vineri, în intervalul orar 10:00 – 14:00, iar în zilele de marți, miercuri și joi, în intervalul orar 10:00 – 17:00.
Tot din data de 18 mai poate fi vizitat și Muzeul Satului, parte a Muzeului Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș, cu un program de vizitare cuprins între orele 10:00 – 18:00, ultima intrare fiind permisă la ora 17:30. Expoziția de bază din clădirea pavilionară urmează să fie deschisă la o dată ulterioară, care va fi anunțată de către instituție.
Din data de 20 și-a reluat activitatea și Muzeul Județean de Mineralogie „Victor Gorduza” Baia Mare, fiind deschis publicului cu program normal, de marți până duminică, în intervalul orar 09:00 – 17:00. Publicul va avea acces atât la expoziția permanentă, cât și la cele patru expoziții temporare.
Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Baia Mare revine de marți, 26 mai, la programul inițial de vizitare. Accesul publicului la cele zece expoziții deschise în prezent va fi posibil de marți până duminică, în intervalul orar 10:00 – 16:30.
Complexul Astronomic Baia Mare și-a redeschis de asemenea porțile pentru public, începând cu data de 15 mai. Până la data de 1 iunie, vizitatorii au acces la circuitul muzeal de la orele: 09:00, 11:00, 13:00 și 15:00.
Activitatea Muzeului Județean de Artă „Centrul Artistic Baia Mare” rămâne suspendată până la 31 mai, detalii referitoare la redeschiderea acestuia urmând să fie făcute publice de către instituție pe paginile oficiale.
Școala Populară de Artă din cadrul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale „Liviu Borlan” Maramureș și-a continuat activitatea în toată această perioadă, cursurile instituției fiind susținute în format online.
Toate aceste instituții își desfășoară activitatea cu respectarea reglementărilor stabilite prin actele normative aplicabile domeniului specific de activitate, a propriilor regulamente/ programe de măsuri, precum și a cerințelor generale prevăzute în dispoziția președintelui Consiliului Județean Maramureș privind stabilirea unor măsuri pentru prevenirea și combaterea infectării cu virusul SARS-CoV-2, pe durata stării de alertă. Atât personalul, cât și publicul vizitator vor respecta măsurile specifice anunțate de fiecare instituție în parte.
Sursa: MaraMedia

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu