joi, 28 mai 2020

MARAMUREȘENII GELU DRAGOȘ și VASILE BELE prezenți în REVISTA MOLDOVA LITERARĂ (IAȘI)


Cică... spune ceva despre aceste fotografii! Spun... uite că spun. Întâi mărturisesc faptul că abia le-am primit, prin amabilitatea și prietenia fără margini a scriitorului Mihai ȘTIRBU, redactor-șef a revistei MOLDOVA LITERARĂ, Revista Societății Scriitorilor Fără Frontiere - Iași. Este vorba despre nr. 2 (43), iunie 2020, ISSN 2066-6799, pag. 156.
Mă bucur că pot spune (ca realizare literară, să nu îi zic laudă!), că printre paginile acesteia sunt și maramureșeni. Este vorba despre subsemnatul, (în persoană fizică), Vasile BELE și prof. Gelu DRAGOȘ. Mie mi-i publicat un scurt eseu, și un poem parodiat de scriitorul Eugen Emil COȚA, de la Cluj - membru al LSR.
Prof. Gelu DRAGOȘ, apare tot cu un eseu - LAUDATIO, ,,SCRIITORII POT FI CIREȘII DIN APRILIE..." și o poză (istorică, zic eu, și dacă nu greșesc cred că a fost făcută înainte de a începe pandemia mondială, și la ședința de cenaclu a Ligii Scriitorilor din România - filiala Maramureș, din luna februarie!). În poză apar, îmbrăcați în costum popular, (spre cinstirea acestuia), poet popular NELU DANCI și MARIȚA GRIGOR, și subsemnatul. De la stânga la dreapta, primul rând - Ioan Andreica, Ioan Romeo Roșiianu, Elena Borcuti, Ioan Lazar Mureșan. Mai observ pe Olimpia Mureșan, Ioan Potop, Gelu Dragoș, Milian Oros, Daniela Micu, Vasile E. Lupșe, Vasile Dan Marchiș, Iacob Oniga, Marin Pungă.
Eseul prof. Gelu Dragoș este o trecere în revistă a activității de Cenaclu literar, despre cel mai proaspăt număr al revistei FREAMĂT, (revista LSR filiala Maramureș), despre Cărțile anului și premiile acordate de LSR, despre trecerea la ceruri a poetului Ioan Voicu, chiar și despre gândurile noastre de viitor - o antologie de poezie și proză (n.a. deja a fost editată, am început distribuirea ei, am și primit confirmarea primirii, de la câteva persoane antologate). Asta e... Felicităm apariția acestui număr și mulțumim celor care ne-au dat girul pentru a apărea cu articole. Mulțumesc MOLDOVA LITERARĂ! Mulțumesc MIHAI ȘTIRBU! Mulțumesc Societatea Scriitorilor Fără Frontiere Iași! Vă așteptăm cu drag la MARAMUREȘ... sperând în vremuri mai bune... Doamne ajută!

       VASILE BELE
Chiuzbaia, 28 mai 2020




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu