duminică, 24 mai 2020

Șase noi cazuri de COVID-19 în Maramureș

În ultimele 24 de ore, la nivel național au fost confirmate 127 de noi cazurde COVID-19. De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică în județul Maramureș au fost înregistrate 6 cazuri noi.
Până astăzi, pe teritoriul României, au fost confirmate 17.712 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 10.777 au fost declarate vindecate și externate. Totodată, până azi la prânz, 1159 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.
La ATI, în acest moment, sunt internați 200 de pacienți. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 352.647 de teste.
În ultimele 24 de ore în județul nostru au fost verificați peste 1000 de cetățeni cu privire la respectarea măsurii de izolare la domiciliu. Au fost identificate și sancționate contravențional două persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuale stabilite pentru prevenirea și limitarea infecției cu noul Coronavirus. De asemenea, a fost depistată, identificată și sancționată contravențional o persoană care nu a respectat măsura de izolare la domiciliu. Aceasta a fost introdusă în carantină instituționalizată, cu plata cheltuielilor aferente.
Reamintim cetățenilor că documentele eliberate de serviciile publice comunitare regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor (permise de conducere, autorizații provizorii de circulație) și  expirate în perioada stării de urgență rămân valabile pentru o perioadă de 90 de zile de la data încetării stării de urgență. Persoanele izolate la domiciliu care se găsesc în această situație se pot programa online pe platforma www. drpciv.ro, și prezenta la ghișeu după perioada de 14 zile prevăzută de legislația în vigoare.
Prin punctele de trecere a frontierei de stat au sosit în țară 371 maramureșeni care au intrat în autoizolare la domiciliu. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș solicită cetățenilor să respecte măsurilor stabilite de autorități în perioada stării de alertă, distanța de socializare și măsurile de igienă stabilite de către specialiști.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu