joi, 28 mai 2020

Terasele se vor deschide din 1 iunie, iar restaurantele și litoralul din 15 iunie 2020

Terasele se vor deschide din 1 iunie, iar restaurantele din 15 iunie, împreună cu litoralul. Anunțul a fost făcut de preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor și de către secretarul de stat Răzvan Pîrjol, şeful Direcţiei Generale Turism din Ministerul Economiei.
În plus, preşedintele ANSVSA, Robert Chioveanu, a precizat că luarea temperaturii pentru clienţii teraselor nu va fi obligatorie după deschiderea acestora.
„Pe 1 iunie deschidem terasele, iar pe 15 iunie şi restaurantele în interior, împreună cu litoralul, iar după două săptămâni vrem să creştem şi numărul de persoane care se află la interior, iar către jumătatea lunii iulie să ne apropiem, poate, de o viaţă cât mai normală şi apropiată de trecutul nostru normal”, a anunțat, miercuri, secretarul de stat Răzvan Pîrjol.
„În etapa când vom deschide terasele la nivel exterior, luarea temperaturii şi monitorizarea stării de sănătate va fi obligatorie pentru toţi lucrătorii din unitatea respectivă. Pentru cei care vor veni la terase să servească, pentru clienţi, pentru consumatori, nu am prevăzut această măsură, să le fie luată temperatura. Este o măsura care va fi adaptată în funcţie de fiecare operator, dacă doresc să aibă măsuri suplimentare, dar nu este o măsură obligatorie”, a declarat, Robert Chioveanu, miercuri, într-o videoconferinţă organizată de ANSVSA cu Federația Patronatelor din Turism, potrivit Agerpres.
Chioveanu a mai precizat că măsura va fi obligatorie doar pentru personalul lucrător angajat, „pentru bucătari, chelneri care deservesc unitatea”, şi care trebuie să aibă şi echipament de protecţie, mască şi mănuşi.
Barurile, terasele, restaurantele au fost închise imediat după instituirea stării de urgență în 16 martie din cauza epidemiei de coronavirus, prin Ordonanța Militară nr. 1 din 18 martie 2020. GDL

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu