joi, 17 iunie 2021

Nu e nimic surprinzător în insistența USR-PLUS privind obligativitatea educației sexuale în școli

 


A scris Daniel Funeriu o postare în care se întreabă ce anume îi mână, totuși, în luptă pe cei din USR-PLUS de susțin cu atâta înverșunare obligativitatea educației sexuale în școli. E un festival în secțiunea de comentarii dar asta era de așteptat.

Nu e nimic surprinzător în insistența USR-PLUS. Toate partidele care se consideră progresiste doresc să obțină controlul asupra educației copiilor și apoi să transforme educația în îndoctrinare. Nu trebuie să fii un geniu ca să observi că, indiferent de țară, electoratul lor se recrutează majoritar dintre oamenii tineri. Pe măsură ce câștigă experiență de viață aceștia migrează parțial spre alte partide și trebuie înlocuiți. Din acest motiv este esențial să ai pârghii prin care să intervii în procesul de educație, să-i aduci pe copii aproape de temele politice pe care le promovezi ca partid, să-i convingi de justețea lor ca să le adopte. Tot din același motiv multe partide progresiste militează pentru scăderea vârstei la care se acordă dreptul de vot, veți vedea că ideea ajunge și la noi cât de curând.
Dar mai e un motiv: banii. Sunt o grămadă de ONG-iști pe care o lege a educației sexuale făcută și implementată de USR-PLUS i-ar scoate din foame. Nu că s-ar duce ei să predea educație sexuală prin satele izolate ale României, unde ar fi cea mai mare nevoie de asta. Ci pentru că vor curge fonduri de la guvern, de la Uniunea Europeană, de la organizații similare din occident pentru a organiza cursuri, dezbateri, workshop-uri, pentru a edita ghiduri etc. Trebuie să mănânce și gura lor ceva și doar n-o să se ducă într-o fabrică să asambleze cablaje auto.
Le-ar prinde totuși bine să găsească niște ideologi mai spălăței fiindcă s-au blocat pe argumentul cu mamele minore. Dar n-am auzit pe nici unul care să se zbată în privința unor măsuri concrete care să le țină pe acele mame la școală. Educația sexuală e panaceu, chit că nu știe nimeni cum va ajunge la grupul cel mai vulnerabil.

Autor: Mihai Popa



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu