joi, 17 iunie 2021

Pyky


Pe strada cu umerii dezveliți pân’ la trotuar, pechinezul ferchezuit, Pyky, ducea-n lesă o duduie fardată la genunchi și botoxată foarte.

Fără să se sperie de tatuajele care-i curg până la încheieturile picioarelor fecioarei, Pyky, deseori, se oprește. O strunește puternic pe duduia Myki de lesă și se apucă să numere cu piciorul pomii, trotuarele, geamantanele parcate regulamentar (ori ne...), roțile mașinilor, chiar pantaloni de bărbați, ori de damă fragedă.

-Vai, Piki!  Nu pe pantalonii domnului, mai glăsuiește Myki din când în când, dar nu te poți opune berbantului pechinez cu perciunii la glezne și slab la prost(mamă).

De multe ori mă opresc în fața bisericilor, mânăstirilor, schiturilor, chiar mă lipesc de ele. Îmi place să se închine lumea la mine.

Îmi place să văd blondele, brunetele, durduliile, firavele, grizonatele, scundele, înaltele... îmi place să le privesc cum mi se închină. Măcar aici...

Într-o rebeliune a necuprinsului, cu timpul agățat  de umeri… și norocul rătăcit, mă opresc lângă zidul locașului de cult să... „vorbesc la telefon”, dar simt cum mă apasă ceva pe pantalon și altceva cald... pe sanda.

Speriat, trag piciorul și-l zăresc pe durul Pyky cum mă latră. Se ușurase pe mine exact când aprobam o închinăciune de la o bunăciune. Îmi stricase meciul...  de fapt. Se speriase și el.

Îmi închipui cum pe linia orizontului iarba se-ntinde pe spate și cum i-aș trage un șut nesimțitului pechinez, dar un individ cu capul mare, chelie astronomică, umeri vagabonzi și mușchi ce dau să latre, se apropie (destul de periculos) de mine. Tocmai doream să-l servesc pe Pyky cu un bombeu proaspăt.

-Vreo probemă, bă?

-Nu, domnu’!

Gânduri păgâne îmi dau târcoale, dar zâmbesc cu toți dinții la câine cu prost tată și mamă... la fel...

Așa-mi trebuie!

PUIU RĂDUCAN

 12.06.2021 – Băile Olănești 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu