luni, 26 iunie 2023

Hai la clacă în Preluca Nouă!

 


Dragi prieteni, COMUNA COPALNIC-MĂNĂȘTUR împreună cu GAZDELE (Ionel și Aurica lui Gavriș din Obcină), ne cheamă cu drag să mergem în clacă, la cosit și la spart brazdele de iarbă, pe Dâmbu’ Marcului din Preluca Nouă.

Mai zic ei că, de-om fi harnici și-om găta cu bine lucrul, ne-or răsplăti cu mâncăruri și băuturi tradiționale iar apoi om face și JOCUL CLĂCII, mai către seară!
Dacă tot facem și joc, bine-ar fi să v-aduceți și haine tradiționale de joc și sărbătoare, să ne bucurăm cu toții, ca la Preluca, de o zi frumoasă de vară, petrecută dimpreună cu prietenii.
Alături de noi, vor veni la clacă prietenii și partenerii noștri de la Facultatea de Litere din Baia Mare (studenți și masteranzi ai specializărilor ETNOLOGIE și ETNOTURISM), de la Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară din Baia Mare, de la Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale „Liviu Borlan” Maramureș, de la Ferma Florian P.F.A. și de la Revista „Vatra Chioreană”.
Ca să începem cu bine și cu voie bună lucrul, ne întâlnim JOI, 6 IULIE 2023, de la ORA 17, la casa gazdelor din Preluca Nouă, nr. 58, și pornim împreună spre locul clăcii aflat la câțiva pași de gospodărie.
Să ne ajute Bunul Dumnezeu s-avem vreme bună, spor la lucru și să ne vedem cu bine!

VASILE ȘTEFAN MIHALCA, primarul comunei Copalnic Mănăștur

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu