duminică, 25 iunie 2023

Județul Maramureș, reprezentat la Conferința “Sustenabilitate, arhitectură și produse tradiționale”

 

În data de 21 iunie, județul Maramureș a fost reprezentat în cadrul conferinței ”Sustenabilitate, arhitectură și produse tradiționale”, care a avut loc la Palatul Parlamentului din București. Acest eveniment a avut ca scop prezentarea importanței produselor locale și a aportului pozitiv pe care artizanii îl aduc societății, consolidând astfel identitatea comună.

Producătorii locali au expus în cadrul evenimentului produse realizate de ei, precum siropuri, dulcețuri, sucuri naturale, paste, uleiuri esențiale de lavandă și fructe, dar și adevărate obiecte de colecție, precum faimoasele măști maramureșene, iar reprezentanții Organizației de Management al Destinației Județene Maramureș au oferit invitaților, în premieră, noi obiecte personalizate cu brandul ”Visit Maramureș”.

”Evenimentul a conferit un bun prilej pentru producătorii locali din Maramureș să își promoveze produsele realizate de ei și în capitala României, impresionând prin autenticitatea produselor. Ne bucurăm că toți invitații s-au oprit să guste un pic din bucatele noastre și din ce înseamnă județul Maramureș”, a declarat domnul Paul Habina, director executiv al Organizației de Management al Destinației Județene Maramureș.

Artiștii Ansamblului Folcloric Național “Transilvania” au fost responsabili de voia bună oferită la standul județului Maramureș, iar cei prezenți s-au bucurat de ospitalitatea cu care au fost întâmpinați, specifică Maramureșului.

Printre oaspeții de seamă prezenți la eveniment s-a numărat și deputatul Călin Bota care a vorbit despre frumusețea Maramureșului și i-a invitat pe toți cei prezenți să viziteze și să descopere unicitatea și frumusețea locurilor și a oamenilor din Maramureș.

Prezența reprezentanților Organizației de Management al Destinației Județene Maramureș la Conferința “Sustenabilitate, arhitectură și produse tradiționale” a fost posibilă cu sprijinul Consiliului Județean Maramureș și prin invitația doamnei Oana-Marciana Özmen, Secretar al Comisiei pentru Industrii și Servicii, în colaborare cu domnul deputat Hajdu Gábor, cu sprijinul domnului deputat Florin Alexandru Alexe și a doamnei Anca Minodora Hendea, Secretar de Stat, Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse.

Biroul de presă al Organizației de Management al Destinației Județene Maramureș

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu