luni, 26 iunie 2023

Pensiile speciale ale parlamentarilor au fost eliminate!

 

Astăzi, 26 iunie 2023, în cadrul ședinței reunite a celor două Camere Parlamentare, aleșii au votat pentru eliminarea pensiilor speciale.

Ludovic Orban a declarat că proiectul de lege privind eliminarea pensiilor speciale, adoptat astăzi, este identic cu cel depus de Forța Dreptei și USR.

DECLARAȚII:

·        George Simion, după ce pensiile speciale ale parlamentarilor au fost eliminate: ‘Teatru ieftin, proiectul va cădea la CCR’.

·        Marcel Ciolacu: ‘Eu nu am pensie specială, mi-am dat demisia la sfârșitul mandatelor’.

Ședința reunită a celor două Camere, desfășurată în Plenul Camerei Deputaților, a început la ora 14:00, după ce PSD și PNL au avut ședințe interne, în care s-a dezbătut acest vot.

Pensiile speciale ale parlamentarilor au fost eliminate cu 382 de voturi ,,pentru”, fiind necesare doar 235 pentru ca proiectul de lege să fie adoptat.

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, anunțase după ședința liberalilor, de astăzi, că parlamentarii care nu vor vota ,,pentru”, vor fi excluși din partid.

În timpul ședinței, Diana Șoșoacă a provocat mai multe scandaluri, mai mulți aleși neputând să-și țină discursurile de la tribună, din cauza zgomotului făcut de senatoarea neafiliată, care a avut un fluier la gât, asemeni șefilor de galerie la fotbal.

De asemenea, trebuie menționat că, mai mulți parlamentari au anunțat că vor sesiza CCR, după ce proiectul privind eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor a fost adoptat. Șoșoacă acuză că proiectul este neconstituțional.

Sursa: 4news

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu