miercuri, 28 iunie 2023

Opt medii de zece în Maramureș la Evaluarea Națională înainte de contestații

 

Ministerul Educației a centralizat rezultatele înregistrate de absolvenții clasei a VIII-a care au susținut Evaluarea Națională (EN VIII) în perioada 19 – 22 iunie 2023 și a publicat rezultatele (înainte de depunerea/soluționarea contestațiilor) pe site-ul dedicat – evaluare.edu.ro.

La nivelul județului Maramureș situația este următoarea:

– la proba de Limba și literatura română au participat 3513 de absolvenți ai clasei a VIII-a, din care 2771 au obținut note mai mari sau egale cu 5 (procent de promovabilitate 78,87%);

– la proba de Matematică au participat 3501 absolvenți, din care 2605 au obținut note note mai mari sau egale cu 5 (procent de promovabilitate 74,40%);

– la proba de limbă şi literatură maternă au participat 147 de absolvenți, din care 143 au obținut note mai mari sau egale cu 5 (procent de promovabilitate 97,27%).

În județul Maramureș s-au înregistrat 34 de note de 10 la proba de Matematică și 34 de note de 10 la proba de Limba și literatura română.

Un număr de 8 (opt) candidați au încheiat examenul cu media generală 10 (zece), aceștia provenind din următoarele unități de învățământ:

– Colegiul Național „Gheorghe Șincai” Baia Mare – 2

– Colegiul Național „Vasile Lucaciu” Baia Mare – 2

– Școala Gimnazială „Alexandru Ivasiuc” Baia Mare – 1

– Școala Gimnazială „Mircea Vulcănescu” Bârsana – 1

– Școala Gimnazială Nr. 1 Moisei – 1

– Școala Gimnazială Nr. 18 Baia Mare – 1

Nu au fost candidați eliminați în județul Maramureș.

Contestațiile pot fi depuse în cursul acestei zile (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și joi, 29 iunie (în intervalul orar 8:00 – 12:00).

Rezultatele finale vor fi afișate în data de 4 iulie. Candidații care depun/transmit contestațiile completează, semnează și depun/transmit și o declarație-tip în care se menționează că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Documentele sunt semnate și de către părinții/reprezentanții legali ai candidaților minori.

                                                                       GDL

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu