miercuri, 28 iunie 2023

100 de candidați au absentat în Maramureș la proba scrisă la limba și literatura română la bacalaureat

 

Luni, 26 iunie, candidații înscriși la examenul național de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2023, au susținut proba scrisă la limba și literatura română.

În județul Maramureș s-au înscris la această probă 3088 de candidați. Dintre aceștia, 2988 au fost prezenți și 100 au absentat.

Nu s-au înregistrat cazuri de candidați eliminați în niciunul dintre cele 13 centre de examen din județ.

Proba obligatorie a profilului va fi susținută astăzi, 27 iunie.

Subiectele și baremul de corectare pentru fiecare probă scrisă sunt publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro, la ora 15:00.

Afișarea rezultatelor inițiale (în centrele de examen și online) va avea loc în data de 3 iulie (până la ora 12:00). Contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice.

Candidații care contestă rezultatul inițial al evaluării trebuie să completeze, să semneze și să depună/transmită prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.

Afișarea rezultatelor finale este programată în data de 7 iulie (în centrele de examen și online).

În conformitate cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – GDPR), rezultatele sunt afișate prin anonimizarea numelui și a prenumelui candidatului (coduri).

Pentru a promova examenul, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească, cumulat, următoarele condiții:

1. recunoașterea/echivalarea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale;

2. susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea;

3. obținerea unei medii a notelor, la probele scrise, de cel puțin 6.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu