luni, 26 iunie 2023

Raport declasificat al serviciilor secrete americane despre Covid-19. Unde a izbucnit, de fapt, pandemia

 


Un raport guvernamental mult așteptat despre originile Covid-19 a oferit noi detalii despre descoperirile comunității de informații din SUA, dar nu a precizat definitiv dacă sursa coronavirusului a fost expunerea la un animal infectat sau un eveniment la un laborator.Serviciile secrete americane a lansat vineri raportul său desecretizat care examinează potențialele legături dintre Institutul de Virologie din Wuhan și originea pandemiei de COVID-19.

Nu există dovezi clare că pandemia de Covid a început în laboratorul Wuhan

Raportul de 10 pagini dezvăluie cum Comunitatea de Informații din SUA a găsit „preocupări de biosecuritate” prezente la laboratorul din Wuhan și a evaluat că „ingineria genetică” a coronavirusului se desfășoară într-adevăr la unitatea chineză, unde au lucrat și cercetători afiliați Armatei Populare de Eliberare.

Documentul explică, de asemenea, că unii oameni de știință de la laboratorul din Wuhan s-au îmbolnăvit în toamna anului 2019, cu simptome specifice COVID-19, dar fără să fie diagnoticați.Totuși, raportul avertizează că „Aproape toate agențiile IC [comunitatea de informații] evaluează că SARS-CoV-2 nu a fost modificat genetic”.

„Toate agențiile continuă să evalueze că atât o origine naturală, cât și cea asociată laboratorului rămân ipoteze plauzibile pentru a explica prima infecție umană”, se arată în raportul desecretizat de 10 pagini al Biroului Directorului de Informații Naționale.

Comunitatea de informații, împărțită!

Raportul a stabilit diviziuni în cadrul comunității de informații. Evaluarea Departamentului de Energie și a FBI a fost că un incident asociat în laborator a fost scenariul cel mai probabil pentru prima infecție umană.

Între timp, CIA și o agenție care nu a fost numită „sunt încă în imposibilitatea de a determina originea precisă a pandemiei de COVID-19, deoarece ambele ipoteze se bazează pe ipoteze semnificative sau se confruntă cu provocări legate de raportări contradictorii”, se arată în raport.

Dar „aproape toate” agențiile de informații au fost de acord că virusul nu a fost modificat genetic și toate agențiile au fost de acord că Covid nu a fost fabricat ca o armă biologică.

 

Autor: Andreea Vlad

Sursa: national.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu