vineri, 17 ianuarie 2020

Comunicat de presă


16.01.2020





 Solicitare de monitorizare a aplicării Legii 37/2018 privind promovarea transportului ecologic

            Deputatul Sorin Bota solicită organelor abilitate de control din cadrul Ministerului Transporturilor și Ministerul Mediului, precum si Curții de Conturi să verifice și să monitorizeze aplicarea Legii nr. 37/2018 privind promovarea transportului ecologic, aflată în vigoare din 26 ianuarie 2018.
            Această lege se adresează atât autorităților publice locale, regiilor autonome de transport și societăților aflate în subordinea autorităților administrativ-teritoriale, cât și societăților cu capital privat care furnizează servicii publice de transport local, inclusiv societăților de taxi .
            Prin promovarea transportului public ecologic, se urmărește reducerea poluării cauzată de transportul în comun, în marile orașe, dar și costurile legate de consumul de benzină și motorină, precum și promovarea noilor tehnologii în domeniu. De asemenea, conform art. 3 din Lege, societatile cu capital privat care furnizeaza servicii publice de transport local si metropolitan sau in cadrul unei asociatii de dezvoltare intercomunitara, inclusiv societatile de taxi, vor achizitiona, începând cu anul 2020, mijloace de transport călători acționate prin motoare cu propulsie electrică, tehnologii verzi de tipul Electrice, Hybrid, Hybrid Plug-In, Hydrogen (FCV), motoare cu propulsie pe gaz natural comprimat, motoare cu propulsie pe gaz natural lichefiat și motoare cu propulsie pe biogaz, în proportie de 30% din necesarul de achiziții viitoare.


            Cabinetul deputatului


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu