vineri, 10 aprilie 2020

Românii, slugile Europei?!


După mult timp am ieşit şi eu din curtea casei să merg la magazin după pâine şi alte alimente pentru acest sfârşit de weekend, la rugămintea soţiei. M-am echipat corespunzător, cu mască pe faţă, cu mănuşi şi cu nelipsita declaraţie pe propria răspundere. La magazin, stând la rând (nu este voie de mai mult de 3 persoane înăuntru) m-am întâlnit cu un prieten, mai în vârstă decât mine, care m-a întrebat revoltat: „Domn profesor, ce este cu acest coronavirus? Există cu adevărat? Ori este o şmecherie a ţărilor puternice? Păi, eu să stau în casă, în carantină iar la televizor a arătat cum vreo 2000 de români pleacă în străinătate, fără să-i oprească cineva, fără să-i testeze cineva de COVID 19?”. Am zâmbit stingher, nu aveam chef să intru într-o discuţia amplă, deoarece la asemenea subiect doar cântărind toate aspectele „întâmplării” de la Cluj Napoca se poate răspunde, noroc că mi-a venit rândul să intru în magazin.
Iată ce cred eu, iar părerea nu o să mi-o schimb uşor, doar când veniţi cu argumente solide, pertinente, obiective. Chiar înainte de intrarea în Uniunea Europeană, România era privită de celelalte ţări (imperii) ca o ţară cu multe bogăţii, cu forţă de muncă ieftină, de toate categoriile, cu fete frumoase, ce mai „Grădina Maicii Domnului”. Şi chiar dacă nu au îndeplinit toate criteriile de aderare s-a grăbit intrarea ei în U.E. iar politicienii noştri au luat acest fapt ca o mare izbândă. Îmi amintesc ce bucurie era, mai trebuiau românii să danseze ca asistentele medicale din Craiova zilele trecute că au salvat un om de la coronavirus. Am privit tăcut tot acest spectacol, n-am protestat deşi ştiam ce urmează: pădurile au luat calea occidentului, în Austria în special; medicii cei mai buni sau curajoşi au plecat să profeseze în Benelux, Anglia, Franţa, Germania; fetele tinere şi frumoase, unele minore în toată Europa iar „căpşunarii” în Italia deoarece au limba cea mai apropiată de a noastră, cei din construcţii în Spania în special. Au plecat aproximativ 5 milioane de români, pe care politicienii români îi apreciază în special când sunt alegeri europarlamentare sau prezidenţiale.
Numai că în occident  s-au dus (au nasul fin şi mâinile dibace) şi o altă etnie de-a noastră, o etnie căruia nu-i place munca, doar mâncarea bună, somnul, hoţia, cerşitul, crima, cortul sau rulota! Au adus un prejudiciu enorm ţării şi celor care munceau cinstit acolo. Ei în schimb  şi-au tras palate din cerşit şi prostituţie în România, şi-au ales conducători (împăraţi, regi,bulibaşă), şi-au ales naşi pe sprânceană din rândul politicienilor români (vezi cazul Mircea Băsescu) şi au învăţat să „fenteze” legile europene, cu cele româneşti e mult prea uşor! Aşa că nu m-a surprins cazul Ţăndărei, când deşi s-a instituit starea de urgenţă, romii cântau, se plimbau cu maşinile luxoase furate din Europa prin oraş, de a fost nevoie să intervină toate structurile militarizate ale ţării.
Revenind la ce se întâmplă astăzi în România, cred că nemţii acceptă să muncească românii (pe bani puţini) pentru a-şi proteja proprii cetăţeni, pentru a nu periclita economia (fiind nevoie de alimente tot timpul) şi fiindcă românii sunt o forţă de muncă ieftină. Pe de altă parte, oficialităţile române în frunte cu Mandolină sunt total depăşite. La emisiunea lui Ionuţ Cristache cu premierul Ludovic Şică Orban, aveam impresia că realizatorul emisiunii de la TVR ştia mai multe despre culegătorii de sparanghel şi cursele charter spre Germania decât premierul desemnat! Desemnat pentru ce? Să execute ordinele lui Iohannis sau Angela Merkel? Doar întreb. Premierul nu ştia unde au fost filtrele poliţiei pentru zecile de autocare care au venit cu muncitori din Focşani, Iaşi, din întreaga Moldovă, nu ştia de aceste zboruri spre Germania, de parcă oamenii aceştia erau nişte păsări sau şi mai rău nişte năluci. Şi atunci mă întreb ca orice român cu creier, cum e posibil ca unii să fie amendaţi că vor să-şi cumpere o pâine, alţii sunt bătuţi, alţii carantinaţi sau încarceraţi?!
Acest guvern, poate şi un altul, ştiu doar să îngrădească drepturile românilor prin tot felul de ordonanţe, constrângeri, tăieri de salarii. Şi atunci să ne mirăm că unii vor să plece cu orice risc din această ţară de mâna a treia?! Of Doamne, ajută-ne şi pe noi, românii, cei cu o clasă politică de tot rahatul!
Iată ce a spus un pasager al „avionului condamnaţilor” ca să parafrazez un film celebru, Costică Burci din Suceava:“Dacă era bine, rămâneam la noi în ţară, dar aşa tre să pleci, nu ai ce face... e foarte puţini bani, muncă prea multă, dar foarte puţini bani”.
Cred că acesta a spus totul domnule Iohannis, Orban, clasă politică română...Paşte fericit confraţilor catolici!
                                                                                         Gelu Dragoş, UZPR

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu