joi, 1 octombrie 2020

Bugetul Uniunii Europene dezbătut şi discutat în cadrul webinarului „Bursele Europene: Jurnalişti în Dialog”

 

În cuvântul de deschidere Istvan Jakab, şef al Reprezentanţei Comisiei Europene în România a spus: „Este important să ţinem legătura cu presa locală, să primim feedback, să organizăm întâlniri dar din cauza condiţiilor actuale seminariile le organizăm on-line”.

Ştefan Josan, Project Coordinator Freedom House România l-a prezentat pe invitatul webinarului, distinsul jurnalist-senior la Televiziunea Română Mihai Rădulescu. Acesta a absolvit Centrul pentru Jurnalism Independent, Colegiul NATO, Colegiul Naţional de Apărare, a urmat cursuri de perfecţionare în ţară şi străinătate la sediile UE şi NATO de la Bruxelles. Este cunoscut publicului fiindcă a prezentat „Telejurnal”-ul, „Ora de Ştiri”, „Ştirea zilei”, etc

I-au pus întrebări (în direct) sau i-au transmis mesaje: Roxana Morea, Gelu Dragoş, Nicolae Goje, Sorin Simion, Petru Botnaru, Cristina Iancu, Ştefan Dabu, Maria Dobrescu, Carmen Dumitrescu, Bianca Preda, Camelia Moroianu, ş.a.

Întrebările la care a răspuns dl. Mihai Rădulescu s-au referit la „ce a câştigat sau pierdut România faţă de anii trecuţi privind bugetul comunitar”, „dacă există instrumente şi fonduri pentru cercetare”, „care este rata de absorţie a fondurilor UE în ţara noastră”, „ce fonduri se alocă pentru contracararea ştirilor false (fake news)”, „ce sume de bani sunt returnaţi de UE, pe judeţe”, „care va fi modul sau modalităţile în care se va schimba bugetul UE după 2020”, etc.

Concluziile le-a tras dl. Istvan Jakab, care a vorbit despre raportul statului de drept, unde separaţia puterilor în stat este esenţială şi i-a invitat pe participanţi să revină cu întrebări şi păreri în data de 6 octombrie, ora 15,oo când tema dezbătută va fi una deosebit de incitantă: „Gestionarea ştirilor false, în contextul pandemiei SARS-COV2”.

 

                                                                               GDL








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu