Primăria municipiului Sighetu Marmației, împreună cu instituțiile subordonate Consiliului Local Sighet, a organizat la nivel de oraș o acțiune de ecologizare. O acțiune similar a avut loc și în zona lacului Firiza, unde s-au colectat nu mai puțin de 1000 de saci cu deșeuri.
Sub îndemnul ”Împreună pentru un oraș mai curat”, autoritățile locale din Sighet s-au solidarizat într-o acțiune de ecologizare. Demersul a presupus implicare și responsabilitate, spirit civic pentru păstrarea unui mediu cât mai curat. Angajații Primăriei, alături de edilul local Vasile Moldovan, membri ai instituțiilor subordonate Consiliului Local, consilieri locali și voluntari, au ecologizat câteva zone mai vulnerabile din oraș, cele în care se impunea o intervenție cât mai promptă.
Acțiuni asemănătoare, desfășurate de către Garda de Mediu, au avut loc zilele trecute în zona râului Ronișoara din Sighet, unde, în urma unor imagini apărute în mediul virtual, Garda de Mediu Maramureș s-a autosesizat și a efectuat un control pe stradă Mocăniței, în zona Muzeului Satului, din Sighetu Marmației. În zona albiei râului Ronișoara, inspectorii de mediu au descoperit nu mai puțin de 5 poduri din pet-uri și au fost identificate depozite necontrolate de deșeuri menajere. În urmă acțiunii de control, inspectorii Gărzii de Mediu au comunicat rezultatele controlului Primăriei Sighet și au acordat un termen de salubrizare a zonei până în dată de 26 martie 2021 pentru igienizarea și salubrizarea zonei, în caz contrar urmând a fi aplicate amenzi.
O altă acțiune de ecologizare a avut loc în zona lacului Firiza. Peste 1000 de saci cu deșeuri au fost colectați de pe malurile râului Firiza, în cadrul unei acțiuni de ecologizare, organizată de Sistemul de Gospodărire a Apelor Maramureș.
Prin acțiunea de colectare a deșeurilor, instituția vrea să ofere un exemplu de bune practici prin care se reduce poluarea apei. În cadrul turului ghidat, voluntarilor le-au fost prezentate detalii tehnice ale barajului Strâmtori-Firiza.
Cetățenii s-au organizat în echipe de 4-6 persoane și au colectat selectiv deșeurile de pe malul lacului Firiza. Au fost organizate șase locații de colectare a deșeurilor, fiind adunați peste 1000 de saci.
Sursa: MaraMedia
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu