vineri, 26 martie 2021

Comunicat de presa: Asociația ,,Moldova Vrea Autostradă” devine lobbyist cu acte la Bruxelles


Asociația ,,Moldova Vrea Autostradă” devine lobbyist cu acte la Bruxelles

Joi, 24 Martie 2021, Asociația ,,Moldova Vrea Autostradă”  a fost înscrisă în Registrul Transparenței al Comisiei Europene cu număr unic de identificare: 087009541691-91.  Asociația a fost inclusă în categoria III și anume ,,Organizaţii neguvernamentale”, mai precis: ,,Organizaţii neguvernamentale, platforme, reţele şi organizaţii similare”.

Registrul de transparență este o bază de date în care figurează organizațiile care încearcă să influențeze procesul de legiferare și punerea în aplicare a politicilor de către instituțiile UE.  El arată ce interese sunt urmărite, de către cine și cu ce buget. În acest fel, registrul permite controlul public, oferindu-le cetățenilor și altor grupuri de interese posibilitatea de a urmări activitățile de lobby.

Scopul registrului de transparență este acela de a se asigura că cei care încearcă să interacționeze cu instituțiile UE își declară interesul în mod public și oferă informații despre ei înșiși. Înregistrarea este voluntară, dar poate fi necesară pentru anumite tipuri de acces.

“Este un moment important pentru MVA care validează eforturile discrete făcute de noi până acum la Bruxelles dar mai ales deschide noi posibilități de relaționare cu membrii Parlamentului European și cu structuri specializate ale Comisiei Europene promovând principiul transparenței.” - a declarat Marius Alexa membru în conducerea colectivă a asociației. 

“Înscrierea în Registrul Transparenței ne va oferi posibilitatea de a intensifica activitățile de lobby ale MVA la Bruxelles, într-un cadru transparent, prin care atât cetățenii cât și instituțiile europene pot urmări activitatea noastră, obiectivele urmărite și resursele alocate în acest sens.” - a declarat Iulian Boia coordonator al operațiunilor MVA la Bruxelles și membru în conducerea colectivă a asociației. 

Registrul de transparenţă oferă cetăţenilor acces direct şi unic la informaţii privind entităţile implicate în activităţi care îşi propun influenţarea procesului decizional la nivel european, interesele urmărite şi resursele investite în activităţile respective.

Menit să amelioreze „transparenţa procesului decizional la nivel european”, registrul poate fi accesat pe internet, în limbile oficiale ale Uniunii Europene: http://europa.eu/transparency-register.

Asociația ,,Moldova Vrea Autostradă” este prima asociație dedicată activităților de lobby și advocacy în fața autorităților publice cu privire la importanța construcției de autostrăzi în Nord-Estul României și a deschis calea dezbaterilor largi și preocupărilor privind dezvoltarea regională echilibrată în România. Prin comunicarea publică constantă privind importanța construcției de  autostrăzi în regiunea Moldovei din România, monitorizarea autorităților, presei locale și naționale și promovarea știrilor cu privire la tema construcției de autostrăzi, organizarea de dezbateri publice, identificarea de specialiști și lansarea de propuneri de interes public și diverse acțiuni de conștientizare și informare corectă a locuitorilor din județele regiunii Nord-Est MVA acționează în deplin spirit european modernizator și contribuie la bunăstarea și creșterea nivelului de viață din România .

Asociația ,,Moldova Vrea Autostradă” reprezintă o organizație neguvernamentală, independentă, neafiliată politic și apolitică ce și-a asumat misiunea de a genera un curent de opinie favorabil, de a determina și capacita autoritățile statului român și clasa politică pentru a dezvolta un sistem de autostrăzi în regiunea istorică Moldova prin activități de monitorizare, analiză, lobby, advocacy, proiecte de comunicare.
 
Marius Alexa
Membru al Consiliului Director
(+40)745 501 941
marius.alexa@moldovavreaautostrada.ro

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu