vineri, 26 martie 2021

Maramureșenii se pot testa gratuit pentru depistarea infectării cu SARS-CoV-2


 Consiliul Județean Maramureș continuă și în anul 2021 implementarea proiectului „Testăm pentru sănătatea maramureşenilor”, aprobat prin Hotărârea Consiliului Județean Maramureș. Proiectul asigură testarea gratuită pentru depistarea infectării cu COVID-19 a populației județului Maramureș, în vederea luării măsurilor adecvate de prevenire şi limitare a răspândirii virusului SARS-CoV-2, precum și a efectelor acestuia, oferind, de asemenea, și o imagine de ansamblu asupra gradului de răspândire la nivelul județului.

Cetățenii care doresc să se testeze se pot înscrie pe portalul online www.testaminmaramures.ro. În această etapă a proiectului, testarea se va realiza prin metoda RT-PCR și prin Testarea Rapidă Antigen, după caz.

Centrele de testare la care cetățenii din județul Maramureș pot fi programați pentru testare sunt: Spitalul Județean de Urgență “Dr. Constantin Opriș ”Baia Mare, Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare, Spitalul de Pneumoftiziologie „Dr. Nicolae Rușdea” Baia Mare, Spitalul Orășenesc Vișeu de Sus și Spitalul Orășenesc Târgu Lăpuș, urmând să fie deschise și alte trei centre de testare, respectiv Spitalul Municipal Sighetu Marmației, Centrul medical de permanență din Seini și Centrul medical de permanență din Dragomirești.

Proiectul se va derula pe tot parcursul anului 2021, înscrierea fiind posibilă atât pe portalul online al proiectului, cât și prin intermediul primăriilor localităților din județul Maramureș. Poate fi beneficiar al proiectului orice cetățean al județului Maramureș care îndeplinește criteriile de eligibilitate prevăzute în regulamentul privind implementarea Proiectului „Testăm pentru sănătatea maramureșenilor” prezentat pe portalul online al proiectului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu