sâmbătă, 27 martie 2021

Lecții de învățat. Ora Pământului

 

                                                                                             de Viorica Pârja

 Sâmbătă, 27 martie, la ora locală 20:30, Earth Hour (Ora Pământului), cea mai mare mișcare voluntară de mediu din istorie, va reuni încă o dată oamenii din întreaga lume pentru a-și arăta angajamentul față de planetă. După un an în care nevoia de natură a fost resimțită mai mult ca niciodată, Earth Hour 2021 aduce împreună oamenii pentru a proteja natura sălbatică, dar și natura din viața noastră de zi cu zi. Astfel, pe lângă gestul simbol de a stinge lumina timp de o oră, de la 20:30 la 21:30, WWF România invită iubitorii de natură la o serie de workshopuri gratuite, online.

Care ghidează participanții să descopere frumusețile naturii din jurul casei, oferă iubitorilor de plante sfaturi pentru a îngriji natura din grădini și ghivece, sfaturi despre hrana sănătoasă, preparată, prețuind resursele locale. Sâmbăta este dedicată rezilienței celor care luptă pentru natură. Ca să putem avea grijă de natură, trebuie să avem grijă de noi. Așa că înainte de Ora Pământului va fi o oră de Yin &Yang Yoga.

Oamenii își pot adăuga vocea pe platforma Vocea ta pentru Planetă, pentru a solicita liderilor mondiali un acord prin care protejează și refac natura până în 2030, prin protejarea a cel puțin 30% din spațiile naturale și gestionarea durabilă a celorlalte, limitând în același timp încălzirea globală la 1,5 °C. Lecții de urmat!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu