luni, 29 martie 2021

Vladimir cel Atotştiutor!

 
Mi-a sărit muştarul, cum se zice în popor! Am văzut la ştirile PRO TV cum un antrenor de fotbal din Cavnic agresează un minor din cauza că cei doi sunt suporteri a două cluburi rivale. Nimic nou sub soare mă gândesc eu, dar îi spun soţiei: "Dacă şi în acest reportaj apare primarul Vladimir Petruţ, eu fac o criză de nervi!" Nedumerită, mă întreabă de ce sunt aşa pornit pe edilul din fostul oraş minier iar eu îi răspund: "Ăsta ori îl mituieşte pe reporter, ori îl obligă să-i ceară părerea..." şi nici nu termin bine să-i răspund soţiei că şi apare pe "sticlă" nimeni altul decât primarul oraşului Cavnic, domnul Vladimir Petruţ care spune: 

"Pe stadionul de fotbal din orașul Cavnic, domnul Rai Nicolae a bătut un copil cu pumnii și picioarele. Rog autoritățile competente să se autosesizeze de urgenţă și să dispună măsurile legale. Se pare că în ultima perioada mai mulți copii au fost victima acestui individ."

Alo, domnule Petruţ, ăla e stadion? Hai să fim serioşi, edilule gornist! Mi-ar fi fost ruşine să apar la televizor în timp ce se derulau imagini cu fostul stadion al echipei Minerul Cavnic, unde au jucat mari fotbalişti, care mai apoi au ajuns să îi înfrunte pe cei de la Real Madrid!  Stadionul despre care vorbea Petruţ este doar un maidan dezolant şi o ruşine pe obrazul căvnicarilor, care ar trebui închis deoarece pune în pericol integritatea celor care joacă fotbal acolo: noroi, bălţi, rugină peste tot, inclusiv la porţile unde cândva şuta regretatul Ioan Condruc, fier beton ieşit din fostele bănci pentru suporteri, măşti aruncate pe jos, un focar de infecţie!

N-aş fi scris toate acestea dacă nu l-aş vedea atât de des la TV (trebuia să te faci reporter sau prezentator că sunt atâtea emisiuni TV care te-ar prinde!), el pricepându-se la medicină, educaţie, panificaţie, cultură, sport, etc. O enciclopedie, ce mai!

Din păcate când întrebi pe cineva de Cavnic prima dată îţi aminteşte de: şomaj, sărăcie, sinucideri, bătăi, alcoolism, incendii şi preţuri piperate la staţiunile din zonă! Domnule, dacă îţi pasă cu adevărat de căvnicari, vino în mass media DOAR când vei realiza ceva durabil, să rămână în memoria şi pentru folosul lor! Până atunci eşti doar un "lătrău" cu vocea răguşită de parcă ai avea laringită, voce care seamănă extraordinar de mult cu a unui alt edil al generaţiei tale de politicieni!

N-am nimic cu dumneata, nici măcar nu te cunosc decât de la...televizor, motiv pentru care închei spunând: Să auzim de bine!

                                                                                Cristian LAURENŢIU

P.S. Minerul Cavnic, care activa în Liga 4, Seria Sud din Maramureș, a fost desființată în 2017, la decizia administrației locale, Domnia sa fiind ales primar în 2015.

P.P. S.S. Ştiţi că intelectualii din Cavnic când se grăbesc în discuţii nu vă mai spun pe nume Vladimir Petruţ ci "Vladimir TV"?!














Foto: Captură Google

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu