miercuri, 28 iulie 2021

Din "PUŢUL GÂNDIRII" - Poetul Vasile Dan Marchiş


La meseria de dascăl cu precădere la clasele I-IV, avantajul este că ai doar 4 ore program zilnic și salariu 4000-5000 lei plus 4 luni vacanțe/concedii pe an. Un inginer pe linie comercială care prestează în supermarketuri și câte 9-10 ore pe zi ca șef departament nu are acest salariu în privat. Sau un inginer constructor care stă pe șantier cu muncitorii câte 10-11 ore zilnic dacă ia acești bani în privat. Să vă pară bine că la 4 ore...Unii ingineri dacă ar lucra doar 4 ore/zi în alte domenii cu 4 luni de concedii pe an, n-ar avea nici pe jumătate retribuții cât au dascălii."


10 comentarii:

  1. Vasile Dan Marchiș , a fost o perioada foarte lunga de timp cand dascalii nu aveau nici jumatate din salariul unui angajat la privat. Atunci nimeni nu ne-a plans de mila si nu s-au facut comparatii, ne priveau cu dispret doar. Invitam invidiosii din sistemul privat sa se reprofileze, se poate face acum o facultate la orice varsta. Dupa absolvire urmeaza titularizarea, apoi toate celelalte. Si apoi mai stam de vorba.
    Si inca ceva, slab la dibla este cel care nu a dat niciodata un examen de titularizare, cate 11-12 pe un loc, si îşi da cu parerea! Apropo, ce profesie ai si cata scoala ai facut la viata ta?! Teodor Albu

    RăspundețiȘtergere
  2. Vasile Dan Marchis nu are nici liceul terminat,cu ipohimenul asta v-ati gasit sa dezbateti acest gen de subiect?Sunteti simpatic.

    RăspundețiȘtergere
  3. Mare filozof cretinul de vdm ori e beat iar?

    RăspundețiȘtergere
  4. Marchis Dan Vasile25 ianuarie 2023 la 07:32

    Pe mine nu mă interesează filiala Băia Mare,de aceea într-un an nu am platit cotizație, dar am platit la Cluj și ce am avut din urmă. Cum a spus cineva că la filiala MM a LSR nouă din zece nu au substanță, și care au fost nu vor mai merge, nu vor fi mai mulți de 6-7 la întrunirea lor. Așa cum despre Cenaclul MM cum au spus unii că ei sunt scriitori consacrați nu începători să meargă ca unii anonimi. Cine mai merge dintre membrii USR la cenaclul MM, doar rar câte unul doi invitați de doamna Florica Bud.Unde merg așa zise personalități,o fac doar să se bage ei pe ei în seamă și râd pe sub mustață de ceilalți. Tu nu știi,eu am auzit subtil vorbind pe unii cum îi defăimează pe ceilalți, ei pe ei se invită la diferite întruniri fie în Baia Mare sau prin localitățile din jur. Ei se cred așa o " lume selectă" deoarece se invită doar ei pe ei, dar nu vad nu i bagă nimeni pe nouăsprezece din douăzeci în seamă în reviste de prestigiu, asa cum ma baga pe mine. Eu în MM nu mai particip la întruniri decât dacă mă cheamă cineva personal la o lansare de carte sau la alte evenimente. În acest județ în 99% din cazuri nu mai merge nimeni pentru evenimentul în sine ci să se bage în seamă pe lângă cineva și dacă este invitat personal. Nouă din zece doar merg pe la așa zise "tabere" și " festivaluri" prin Moldova unde nu-i cunoaste nimeni valoarea să întindă mâna după poptiroașe si medalii ca milogii la pomană după cozonac. Aici sunt doar găști literare separate, doar să se bage ei pe ei în seamă,prin funcții sau pe lângă X,Y,Z că e inspector, securist, procuror sau director undeva. În 99% nu interesează pe nimeni ce se prezintă ci doar merg să se bage în seamă ei pe ei sau pe lângă cineva. Nu asa se face literatura, oameni buni, jumatate nebuni!

    RăspundețiȘtergere
  5. De parcă după mail nu se știe cine a trimis poeziile pentru concurs? Mai trebuie să mai scrie numele în dreptul lor? Eu dacă am trimis acest mesaj prin mail , fără să mă semnez, nu se știe de unde a venit? Așa este și cu concursurile. Sau dacă X este în conjunctură de orice fel, prietenie, colegialitate, colaborare pe linie literară, nu-i poate trimite versurile la calculatorul/laptopul personal la cel din juriu sau la organizator, să vadă poeziile de la concurs? Apoi după această procedură, nu știe pe cine premiază din start? Ho, ho, ho, Cum ai îndemna pădurarul că de unde să-și facă rost de lemne.

    RăspundețiȘtergere
  6. Ho, ho, ho,vdm asta e periculos de tampit!

    RăspundețiȘtergere
  7. Bufonule literar, fundator a 3 reviste prestigioase (Izvoare codrene, Izvoare codrene si chiorene, Sintacme codrene) să reții următoarele: Prostia este în limbaj uzual-familiar însușirea unei persoane de a fi lipsită de inteligență, de a fi ignorantă sau incultă. De asemenea această caracteristică poate fi atribuită ca atare sau doar în accepția cuiva, acțiunilor unui subiect, vorbelor acestora sau credințelor lui. Termenul se poate referi și la o judecată inadecvată sau la lipsa de sensibilitate sau bun-simț a anumitor persoane. În ciuda încercărilor de a măsura inteligența, precum testele IQ, rămâne destul de dificil de determinat cine e prost sau deștept. Tu în schimb ești PROST GRĂMADĂ! Așa-i zicala...

    RăspundețiȘtergere
  8. Vasile Dan Marchis2 februarie 2024 la 00:24

    Dacă tu spui că unii afirmă ceva din "puțul gândirii" , te înșeli amarnic. Tu probabil spui ce spui de acolo, însă unii scriu ceva din inteligență și talent . Privește mai jos în prestigioasa publicație "Napocanews" o elogioasă recenzie cu referire la cartea mea (a 11 a),"Zodii de rezervă- 2", ediția a doua revizuită și adăugită, editura Napoca Star, Cluj Napoca,2024, recenzie realizată de distinsul teolog și scriitor de prestigiu international pr. dr. Dumitru ICHIM. Prietenii știu de ce. Pentru valoare și inteligență. Prin aceste calități denigratorii și defaimatorii răutăcioși și invidioși au fost anihilați.

    RăspundețiȘtergere
  9. vasile dan marchis9 februarie 2024 la 22:15

    Prietenii știu de ce. Știu că SI ÎN NUMĂRUL/FEBRUARIE 2024 AL PRESTIGIOASEI REVISTE SURÂSUL BUCOVINEI ESTE PUBLICAT POETUL VASILE DAN MARCHIȘ
    Denigratorii sunt anihilați! Ha, ha, ha, ha!

    RăspundețiȘtergere