sâmbătă, 28 august 2021

A debutat cu succes poeta Marieta Coman din Turda

 


În prag de ,,uichend”, prin serviciile poștale, din inima Ardealului, primesc daruri de preț. Distinsa poetă Marieta Coman, din Turda, pe care am avut bucuria să o cunosc personal, în cadrul Festivităților de premiere organizate de poeta Florentina Danu, în august la Poiana Brașov, mă ,,cadorisește” cu volumul de debut - NUANȚE DE SUFLET.

Am avut ocazia să îi citesc și cel de-al doilea volum de versuri, pe care l-a lansat în Poiana Brașov, ba chiar am rostit câteva vorbe în susținerea autoarei și a volumului. Chiar am semnalat editorial această frumoasă apariție. Dragă și bună prietenă, mă abonez la tot ce urmează în plan literar. Parol! Mai ales că îmi place ce ne oferi. Îți doresc succes în tot ce îți propui. Continuă să scrii, continuați calea spre lumina cuvântului. De ce spun astea? ești pe drumul cel bun! Sincer. Mulțumesc pentru această surpriză, promit să revin asupra ei cu un semnal editorial, doar atunci când timpul va ține cu mine.

Până atunci, din volumul NUANȚE DE SUFLET, poemul cu același nume, p. 62.

,,Pe margini de cântec,

Refrene suave,

Se nasc totdeauna,

Nuanțe de suflet.

Când picură roșu

Și ochii scânteiază

Și inima bate,

Nuanța-i iubire ...

Când plouă albastru

Și-i rece și-i noapte,

nici stele nu sunt,

Nuanța-i tristețe ...

Când fâlfâie alb,

Cu aripa-i blândă,

cu zâmbet pe față,

Nuanța-i speranță ...

De totu-i roz,

Prețios, diamante ....

Cuvinte șarmante,

Nuanța-i de dragoste ...”.

Este de menționat faptul că volumul l-am primit cu ,,dedicație și iscălitură" și că a apărut la Editura Stef, Iași, 2020, 90 p., ISBN 978-606-028-377-5. Volumul este premiat de către această editură, în urma unui concurs literar, organizat în acest sens.

FELICITĂRI curajoasei poete! Îți mulțumesc pentru nuanța de prietenie. Felicitări!


Vasile BELE

 august 2021, C H I U Z B A I A

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu